Atilla Sertel’den Burak Oğuz davasına flaş açıklama

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Urla Belediye Başkanı iken FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve dün çıktığı duruşmada tekrar ‘tutukluluğunun devamına’ karar verilen Burak Oğuz’a sahip çıktı. “Burak Oğuz’un FETÖ’cülerle ne bir bağı ne ilişkisi ne sempatisi vardır” diyen Sertel, davanın kesinlikle beraatle sonuçlanacağını ileri sürdü.

Burak Oğuz’un hakim karşısına çıktığı duruşmayı izleyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “tutukluluğun devamına” karar verilmesi sonrası sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’li Burak Oğuz’a sahip çıkan Atila Sertel şunları söyledi: “Bugün İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz’un duruşmasını izledik. İddianamede adı geçen tüm tutuklu tanıklar, Burak Oğuz ile muhasebeci-müşteri ilişkisinden öte hiç bir örgütsel bağ olmadığını söylemesine, tüm deliller başkan Oğuz’un lehine olmasına rağmen mahkeme heyeti kendi aralarında görüşme yapmak İçin ara vermeden ‘tutukluluğun devamına’ duruşmanın 21 Mayıs’a ertelenmesine karar verdi. Bana inanın ve güvenin. Ergenekon davalarından bugüne yüzlerce dava izledim. Bu dava kesin beraatle sonuçlanacaktır.”

Burak Oğuz’un kesinlikle FETÖ ile bir bağı ve ilişkisi olmadığını vurgulayan Atila Sertel, “Burak Oğuz FETÖ’den suçlanırken, örgüt üyeleri ile birlikte Afrika’ya gittiği iddia ediliyordu. Zamanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün en yüksek mertebelerde halen iltifat edilen iş adamlarının yanı sıra bu seyahate katılan Burak Oğuz’un suçlanması da çok komik bir iddiadır. Burak Oğuz mali müşavirdir. Profesyonel yaşamında 420 şirketin defterini tutmuştur. Bunların içinden yalnızca 7’si FETÖ ile bağlantılı görülmüştür. Ticari yaşamda insanlarla iş yaparken ‘Sen hangi görüştensin, partidensin?’ diye sorulur mu? Eğer bu delilse herkes tutuklanabilir. Bugüne kadar inanmadığım hiç bir davanın arkasında durmadım, durmam da. Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un mali müşavirlik mesleğinden kaynaklanan ilişki dışında FETÖ’cülerle ne bir bağı, ne ilişkisi, ne sempatisi vardır. Bylock yok. Bank Asya’da para yok. Öyleyse niye tutuklu?” diye sordu?

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

İZTO’da minyatür sergisi

“Anadolu Efsanelerinden Seçmeler” sanatseverlerle buluştu “Anadolu Efsanelerinden Seçmeler” Minyatür Sergisi İzmir Ticaret Odası (İZTO) Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.…