Narlıdere’de çifte açılış!

DCIM100MEDIADJI_0008.JPG

Başkan Ali Engin “Narlıdere’mize ilk kez bir sevgi yolu kazandırdık.  İlçemizi marka kent yapma yolunda çalışmalarımız sürecek” dedi.

Narlıdere Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen Barış Sokak, törenle hizmete sunuldu. Dünyanın en büyük gıda hareketi olan SlowFood’un simgesi salyangoz heykeli de Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’nda açıldı. Başkan Ali Engin “Narlıdere’mize ilk kez bir sevgi yolu kazandırdık, hayırlı olsun. İlçemizi marka kent yapma yolunda çalışmalarımız sürecek” dedi.

DCIM\100MEDIA\DJI_0027.JPG

Narlıdereliler çok mutlu!

Narlıdere’nin en işlek merkezlerinden biri olan ve belediye öz kaynaklarıyla baştan sona yenilenen Barış Sokak, ilçenin ilk ‘sevgi yolu’ olarak vatandaşların kullanımına açıldı. Altyapısından parke taşlarına, kanalizasyondan aydınlatma sistemine kadar modernize edilen sokakta, üretici kooperatiflerin satış stantlarına da yer verildi. Yapılan düzenlemeler vatandaşların da yüzünü güldürürken, Barış Sokak Esnafı, Başkan Ali Engin’e teşekkür için çiçek verdi. Düzenlenen törene Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, eşi İlke Engin, İzmir Köy Koop Birlik Başkanı ve SlowFood Teos Kurucu Başkanı Neptün Soyer, CHP İlçe Başkanı Mesut Durgun muhtarlar, meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde sokağı gezen katılımcılar, üretici kooperatiflerin stantlarından alışveriş de yaptı.

Slow için heykel açıldı

Sokaktaki törenin ardından Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’na yürünerek, dünyanın en büyük gıda hareketi olan SlowFood için yaptırılan ‘salyangoz’ heykelinin açılışı yapıldı. 2,5 metre boyunda, 2 metre genişliğinde tasarlanan heykel, meydana renk kattı. Tüm katılımcılara maske ve SlowFod rozeti hediye edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gönderdiği faxta Narlıdere Belediyesi’ni ve Başkan Ali Engin’i kutladığını ifade etti.

“Marka kent yaratacağız”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Tüm vatandaşlarımızın keyifle yaşadığı bir Narlıdere yaratmak için çalışıyoruz. İlçemizin potansiyeline göre markalaşma çabamızı sürdürüyoruz. Daha da iyilerini yapacağız. Barış Sokak yenilendi, yakında bisiklet yolumuz, Ali Onbaşı Deresi Mesire Alanı Projesi ve Sahilevleri Aile Çay Bahçemiz de bitecek ve hizmete sunulacak. SlowFood heykeli de meydanımıza çok yakıştı. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

“Üzerimize düşeni yapacağız”

İzmir Köy Koop Birlik Başkanı ve SlowFood Teos Kurucu Başkanı Neptün Soyer “Şuan düzenlemesi yapılan yer, küçük bir sokak gibi görünebilir ama buradaki çalışmalar tüm Narlıdereyi mutlu memnun ediyor, görüyoruz. Kadınlarımız da burada kendi üretimlerini sergileyecek. Bu çalışmaya bizleri de dâhil ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Üzerimize ne düşerse yanınızdayız. SlowFood’un, sağlıklı gıda akımının yayılıyor olması da bizleri ayrıca mutlu ediyor, başkanımızı kutluyorum” dedi. SlowFood Türkiye Kurucularından Nedim Atilla, SlowFood hakkında bilgi verirken, Çamtepe Mahalle Muhtarı Ali Bülbül de çalışmalar için Başkan Ali Engin’e teşekkür etti.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like