Dokuz Eylül Rotary’den Farkındalık Eğitimi

Dokuz Eylül Rotary Kulübü’nün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı ve Eğitim Şube Müdürlüğü işbirliği ile çocukların bedensel haklarını korumalarını desteklemek amacıyla toplum birliği okullarında sürdürdüğü “Sınırlarım Onayım Farkındalık Eğitim Projesi” kapanış etkinliği ile sona erdi.

Proje kapsamında bir hafta boyunca toplum birliği okullarında öğrenci, veli ve öğretmenlere bir dizi farkındalık eğitimi verildi. Eğitimler Sosyolog Duygu Erişkin tarafından, bedensel söz haklarını korumaları noktasında çocukları desteklemek, güçlenmelerine katkıda bulunmak, istismar ve ihmalini önlemek amacına yönelik olarak hazırlandı ve uygulandı. Hazırlanan eğitimler, çocukların sınır ve onay konularında farkındalıklarının artırılması, çocuğun kendi bedenini ve duygularını tanıması, beden mahremiyetini fark etmesi ve sınırları ihlal edildiğinde “hayır” diyebilmesini sağlayıcı içeriklerden oluştu.

Projenin kahramanı “MİNO” karakteri ile eğitimin etki gücü artırıldı. Öğrencilerin eğitim içeriğine uygun olarak hazırladıkları resim, şarkı, kukla, takı ve panolar, kısa sahne oyunları, rap performansları, kostümler, magnetler, boyalı yüz maskelerinin sergilendiği okulda şenlik havası yaratıldı. Etkinlik sonunda, öğrencilere eğitimin anımsatıcı materyali olarak renkli armağanlar dağıtılırken, her sınıfa gösterdikleri performans dalında Dokuz Eylül Rotary Kulübü tarafından yapılan fidan bağışı ödül sertifikası verildi.

“Çocuklar projeyi sahiplendi”
Dokuz Eylül Rotary Başkanı Metin Yorgancıoğlu, şiddet, istismar ve sömürünün önüne geçebilme yolunda, okul öncesi ve okul döneminde çocukların bedensel sınırlarının farkında olmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Yorgancıoğlu “Eğitimin hemen akabinde çocukların projedeki asıl rolleri üstlendiklerini, projeyi sahiplendiklerini gördük. Yaptıkları yaratıcı üretimler takdire şayandı. Hepsiyle ayrı ayrı gurur duyduk. Daha çok çocuğumuza ulaşmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like