İzmirli kadınlar bayram edecek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü 5 gün boyunca sürecek etkinliklerle kutlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kutlama programı, çarşamba günü başlayacak. Programda konserden defileye, söyleşiden tiyatroya kadar her şey olacak.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü yine çok zengin bir programla kutlamaya hazırlanıyor. 6 Mart 20013 Çarşamba günü başlayacak olan kutlama etkinliklerine konser, defile, tiyatro ve söyleşiler renk katacak.

İzmir’deki Kadınlar Günü etkinlikleri tam 5 gün sürecek. İlk olarak Çarşamba günü saat 11.00’de, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hazırlanan “Anadolu Kadın Başlıklarının Günümüze Modernizasyonu” isimli serginin açılışı yapılacak. Aynı gün saat 15.00’te Kadın Meclisi’nin “Evcilik Oyunu” isimli tiyatro gösterisi sahneye konulacak. Her iki etkinlik de Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

7 Mart Perşembe günü saat 11.00’de, Fuar 5 No’lu Hol’de (Atlas Pavyonu) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açılış konuşmasını yapacağı bir kutlama programı gerçekleştirilecek. Modacı Zeynep Acar’ın “Çağdaş Sultanlar 2013” isimli defilesinin de yer alacağı etkinliğin ardından, 4 No’lu Hol’de, kadınların el emeği göz nuru dökerek hazırladığı ürünlerin yer aldığı stantlar açılacak.

Aynı gün, kadınları bilgilendirmek amacıyla İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde “Meme Kanseri Farkındalığı” konulu bir panel gerçekleştirilecek. İzmir Meme Hastalıkları Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan panele, konuşmacı olarak Prof. Dr. Pınar Balcı, Prof. Dr. İlknur Bilkay, Prof. Dr. Serdar Saydam ve Prof. Dr. Bülent Karabulut katılacak. Saat 14.00’deki panelin ardından İlksen Başarır’ın yönetmenliğini yaptığı, başrollerini Mert Fırat ve Saadet Işıl Aksoy’un paylaştığı “Başka Dilde Aşk” isimli film gösterilecek.

Önce yürüyüş sonra Kibariye konseri

8 Mart Cuma günü saat 11.00’de, Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlenecek. Saat 11.00’deki törende, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı birer konuşma yapacak. Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’ndan Fuar Atlas Pavyonu’na yürüyüş gerçekleştirilecek. Burada Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın “Kadın ve Engeller” başlıklı söyleşisi gerçekleşecek. 8 Mart etkinlikleri, saat 14.30’da Atlas Pavyonu’nda, ünlü sanatçı Kibariye’nin konseri ile devam edecek. Akşam 20.00’de ise Göztepe Rotaract Kulübü tarafından “Atatürk ve Türk Kadını” isimli tiyatro gösterisi sahneye konulacak. Oyun, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde izleyicileriyle buluşacak.

İzmir türküleri söylenecek

9 Mart Cumartesi günü “Yerel Seçimler ve Kadın” konulu panel saat 13..00’de İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenecek. Panele konuşmacı olarak İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın, K.A.D.E.R. Üyesi İlknur Üstün ve İktisatçı S. Nazik Işık katılacak. Panelin ardından ünlü tiyatrocu Günay Karacaoğlu’nun oynadığı “Basit Bir Ev Kazası” isimli tiyatro oyunu İzmirli kadınlarla buluşacak. Oyunun hemen sonrasında ise tiyatrocu Karacaoğlu, katılımcılarla bir söyleşi gerçekleştirecek. Aynı günün akşamı saat 20.30’da, Genel Sanat Yönetmenliği’ni Ümit Bulut’un yaptığı, İzmir AŞKEFSA Türk Müziği Topluluğu’nun “İzmir Şarkı ve Türküleri” konseri düzenlenecek.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin son günü olan 10 Mart Pazar, İzmir Sanat’ta saat 12.00’de Fizyoterapist & Osteopad Suat Dülger tarafından “Sağlık” konferansı verilecek. Saat 16.00’da Yazar Ayşe Düzkan tarafından “Türkiye Kadın Özgürlüğünün Neresinde” başlıklı panel yine İzmir Sanat’ta kadınlarla buluşacak. Saat 18.00’de Fuar Atlas Pavyonu’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin kuruluş yıldönümü etkinliği gerçekleştirilecek ve sertifika sunumu yapılacak. Organizasyon, saat 19.00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın konseriyle sona erecek.

Havagazı’nda özel sergi

8 Mart Dünya Kadınlar gününde, İzmir Tarihi Havagazı Sanat Galerisi de geniş katılımlı bir sergiye ev sahipliği yapacak. Ufuk Sanat Atölyesi’nin organizasyonu olan “Bizden renklerle kadın” sergisinde, Türkiye’nin değişik illerinden amatör-profesyonel 60 kadar sanatçının eseri yer alacak. Sergide yağlıboya, suluboya, pastel ve karışık tekniklerde resimlerin yanı sıra, seramik, mozaik, heykel dallarında da görsel şölen sunulacak. Sergi, 15 Mart Cuma gününe kadar gezilebilecek

sekizmart-ara

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Mimarlık: [Dışarıda olmak]

Hastanelerde doğuyoruz, apartmanlarda büyüyoruz, gökdelenlerde çalışıyoruz, AVM’lerde hafta sonlarımızı geçiriyoruz. Hayatımızın çoğu kapalı alanlarda geçiyor. Genellikle zorunluluktan. İşimiz…