İzmir Ekonomi Üniversitesi “Gıda Güvenliği”ne dikkat çekti!

Sağlıklı ve güvenli gıda tüketmeye özen gösteren herkesi bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Kulübü ilk etkinliğini gerçekleştirdi. 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş yıldönümü olan 16 Ekim Dünya Gıda Günü, her yıl tüm dünyada açlık ve yetersiz beslenme ile mücadele yollarının arandığı bir gün olarak değerlendiriliyor ve bu amaçla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

 

“Gıda Güvenliğinde 10 Kural”

Sağlıklı ve güvenli gıda tüketmeye özen gösteren herkesi bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Kulübü ilk etkinliği olarak bu önemli günde “Gıda Güvenliği” teması ile yola çıktı.  Gıda güvenliği alanında uzman gıda mühendisi İpek Ege’nin verdiği konferans ile gıda güvenliği hakkında bilinmeyenleri ya da doğru bilinen yanlışları ele aldı. Konferansa katılanlar, İpek Ege’nin “Gıda Güvenliğinde 10 Kural” adlı eğitimi ile bilgilendirildi. Soru-cevap kısmında ise güvenli gıda ile ilgili belirsizlikler akıllardan silindi.

Üretilen kekler, İzmir Hasta Çocuk Evleri yararına satıldı.

Aynı günde açılan stantlarda İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin yapımı ve Gıda Mühendisliği öğrencilerinin ambalajlaması ile üretilen kekler, Anadolu’nun dört bir yanından iyileşme umudu ile İzmir’e gelen hasta çocuklarımıza ve ailelerine destek olmak için bir araya gelen İzmir Hasta Çocuk Evleri yararına satıldı.

Keklerin üretim aşaması, satış yapılan stantlarda izletilerek güvenli üretim aşamasına dikkat çekildi.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like