UNICEF 60. yıl sergisi İzmir’de açılıyor

700’ün üzerinde fotoğraf İZTO’da görülebilecek

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, UNICEF – Türkiye Milli Komitesi’nin 60. Yıl Fotoğraf Sergisi, 12 Kasım günü İzmir Ticaret Odası Salonlarında İzmirlilerle buluşuyorİhsan Doğramacı’dan Günümüze (1958 – 2018 ) UNICEF Türkiye Milli Komitesi konulu sergi, Kurucu Başkan Doğramacı’dan bugüne kadar faaliyetlerine aralıksız devam eden  Milli Komite’nin  geride bıraktığı 60 yıl içerisinde “Her Çocuk İçin” mottosuyla gerçekleştirdiği çalışmaları fotoğraflarla gösteriyor.

 Türkiye’de “beslenme” ve “sağlık” projelerinin ardından devam eden “eğitime destek” kampanyaları, ”kız ve erkek çocuklar arasında eğitimde eşitlik”,  “engelli çocuklar”, “çocuk dostu şehirler”, “çalışan çocuklar”, “Türkiye ‘deki Suriyeli Çocuklar”, ayrıca dünyada ve ülkemizde deprem ve sel felâketleri vb. acil durumlarda gerçekleştirilen faaliyetleri, tanıtım ve kaynak oluşturma çerçevesinde, ilk kez bir araya getirilen arşiv malzemelerini kurumsal belleğe dönüştürme amacı taşıyan bu sergi, 700’ün üzerinde fotoğraf ile UNICEF Türkiye Milli Komitesi ile yolları kesişen çok sayıda kişi ve kuruluşun desteklerini de belgeliyor.

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk’un açacağı sergide, İhsan Doğramacı ve ardından başkan olan Talât Halman gibi şahsiyetlerin yanı sıra,  Ayşe Kulin, Müjdat Gezen, Türkân Şoray, Nilüfer, Tayfun Talipoğlu, Ferhat Göçer, Gülsin Onay, Şefika Kutluer, Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün gibi İyi Niyet Elçileri ile Danny Kaye, Audrey Hepburn, Peter Ustinov gibi uluslararası İyi Niyet Elçileri, İdil Biret, Fazıl Say gibi dünyaca ünlü piyanistlerin, Gönül Yazar, Hülya Avşar gibi değerli ses sanatçılarının, Julio İglesias, Mehmet Okur gibi çocuklara gönül vermiş ünlülerin UNICEF ile ilgili  fotoğrafları da açıklamalarla  yer alıyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Trafiği de pandemi vurdu

– İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı ulaşım araştırmasına göre pandemi nedeniyle kentteki toplu ulaşım kullanım oranı yarıya azaldı. Özel…