2012 yaz makyajı ve hiç eskimeyen makyaj trendleri

Bu sene kaşlar olabildiğince kalın. Fondötenler oldukça doğal, teninizle aynı renk. Gözlerde dumanlı göz makyajı yine moda, göz farlarında renkler gri ve mor ve altın sarısı tonları. Eyelinerlar kalın ve kuyruklu. Doğal makyajlar her zaman olduğu gibi bu sezonda da geçerliliğini koruyor.

ekran-resmi-2016-10-25-10-52-56

Yeni makyaj trendleri ne olursa olsun bazı makyaj şekilleri hiç değişmiyor ve modası geçmiyor. İşte size klasikleşen birkaç makyaj tarzı.

Dudaklarda hiç ruj yokmuş gibi duran şeffaf renkler ya da kırmızı ruj

Yoğun bir göz makyajının tamamlayıcısı olan, dudak renginde ya da ten renginin bir ton koyusunda seçilen rujlar her yere ve döneme uygun bir makyaj trendini oluşturuyor.

Özellikle şık davetlerin vazgeçilmezi olan kırmızı ruj, kadınları daha iddialı ve baştan çıkarıcı yapıyor. İddialı olduğu kadar riskli de olan kırmızı ruju sürerken dikkat edilmesi gerekenler ise; tonu, sürülüşü ve göz makyajına uyumu oluyor. Örneğin; kırmızı ruj sürdüğünüzde gözlerinize sadece eyeliner sürmeniz doğru olacaktır.

ekran-resmi-2016-10-25-10-53-04

Buğulu bakışlar

Gri ve siyah tonlardaki farla yapacağınız göz makyajıyla gözlerinizi belirginleştirip, buğulu bakışlara sahip olabilirsiniz. Gözleri büyütme gibi bir avantajı olan eyelinerlar günümüzde hâlâ en çok uygulanan makyaj şekli. Sadelik ve şıklığı beraberinde getiren siyah tonlardaki göz makyajınızla dudaklarınıza açık tonları tercih edin.

Pembe ve Bronz Allıklar

Makyajın tamamlayıcısı olan allık zamana göre renk değiştirse de pembe ve bronz tonlar genellikle tercih edilmiştir. Özellikle bronzlaştıktan sonra rahatlıkla kullanılabilen bronz allıklar, yaz aylarının favorisidir. Altın sarısı, şeftali ve pembe gibi tonların buluştuğu allıklar ciltte ışıltılı bir görünüm sağlıyor. Bu tarz allıkları kullanırken önemli olan nokta ise; yüz renginize uygun olması ve doğal görünmesidir. Allığınızın rengi sürdüğünüz rujun rengi ile uyumlu olmalıdır. Kullandığınız bronz tonlardaki allıkla şeftali tonlarında veya şeffaf görünümlü rujlar sürebilirsiniz.

ekran-resmi-2016-10-25-10-53-13

Ok gibi kirpikler

Özellikle gece makyajında kullanılan takma kirpikler tüm zamanların değişmeyen makyaj tamamlayıcısıdır. Eski filmlerin günümüze kadar taşıdığı takma kirpikler kadınların bakışlarını değiştirmeye yetiyor. Günümüzde takma kirpikler abartılı bulunsa da, neredeyse takma kirpik görünümü yaratan maskaralar çok fazla kullanılıyor. Özellikle uzatıcı ve çoğaltıcı etkisi bulunan maskaralar gözlerde takma kirpik etkisi yaratıyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Ekose trendi

Ekosenin klasik formlardan muhteşem dönüşünü bu kış sokak modasında görüyoruz. 1980’li yılların başından itibaren geçmişten günümüze gelen popülerliğini…