Yorgan ve battaniyede kuru temizleme

Yorgan ve battaniye temizliği özellikle sağlık açısından oldukça fazla önem taşıyor. Sürekli olarak kullanılan ve zaman içerisinde bakteri oluşan yorgan ve battaniyelerinizin, düzenli periyotlarla yıkanmaması, sağlığı riske atmak anlamına gelir. Yorganların ve battaniyelerin temizliği ihmal edilmemelidir. Bu konuda profesyonel kuru temizleme olanaklarından yararlanmak, derinlemesine temizlik sağlayabilme adına uygun yol olacaktır.

Teknolojik gelişmeler sayesinde kuru temizleme merkezlerinde, artık yorgan ve battaniye yıkama işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. Tamamen dezenfekte olmalarını sağlayacak özellikteki makineler, ev ortamındaki yıkamaya göre kat kat başarılı sonuçlar çıkarıyor. Evde yorgan yıkama işlemi hem risklidir, hem de tam anlamıyla temizlik sağlanamaz. Bu sadece yorgalarda ve battaniyelerde yerleşik vaziyette bulunan bakterilerin yıkanması anlamına gelir. Onları tamamen ortadan kaldırabilmenin yolu, kuru temizleme hizmetinden yararlanmaktır.

Elyaf yorganlar ve polar battaniyeler ev ortamında temizlenmesi kolay ürünlerdir. Çamaşır makinesinde, uygun ayarda yıkanabilirler. Ancak yün, pamuk, devetüyü ve kaz tüyü gibi özel ürünler için bu geçerli değildir. Makineye ciddi anlamda zarar vereceği gibi, çekme ve bozulmalar da meydana gelir. Yün ve pamuk ürünler sıcak suyu ve kimyasal temizleyicileri de sevmeyen bir yapıya sahip olduğu için, çekme ve keçelenmeler oluşur. Bu özel ürünlerinizin yüzünde yanlış temizlemeden kaynaklı sarı lekeler meydana gelir. Bu lekelerin çıkarılması oldukça zahmetlidir. Yün, pamuk, kaz tüyü ve devetüyü gibi bu özel ürünler için en sağlıklı yol, kuru temizleme uygulaması yaptırmaktır.

Kuru temizlemeciye teslim edilen yorgan için öncelikle yüzde oluşan lekelerden kurtulmak için, leke çıkarma uygulaması yapılır. Sonrasında ise kuru temizleme uygulamasına geçilir. Yorgan temizliğinde en problemli noktalardan biri de, ürünlerin iyi kurtulmasıdır. Kuruduğundan tamamen emin olmak gerekir. Çünkü bu özel ürünler nemli kaldığında ürününüzün yüzünde lekelere ve bakteri oluşumuna neden olur. Üstelik kötü bir koku da yayacaktır.

Yorgan için kuru temizleme yapıldığında, derinlemesine temizlik sağlanabileceği gibi, tamamen kurumuş şekilde teslim alınır. Dry Clean Life ekibi olarak, yorgan yıkama hizmeti ile sizleri hem büyük bir zahmetten kurtarıyor, hem de ürünlerinizi daha sağlıklı şartlarda kullanmanıza olanak sağlıyoruz. Yorgan battaniye temizliği için ücretsiz servis hizmetinden yararlanabilirsiniz.

 

 

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Moda

Nisan’ın gelişiyle dolaplardaki kışlıklar yerini rengarenk, tiril tiril yazlıklara bırakmaya başlıyor. Baharın tazeliğini, kır çiçeklerinin rahatlatıcılığını ve renk…