Yorganlarımızı nasıl temizleyelim?

Yorgan, battaniye temizliği özellikle sağlık açısından oldukça fazla önem taşıyor. Sürekli olarak kullanılan ve zaman içerisinde bakteri oluşan yorgan ve battaniyelerin düzenli periyotlarla yıkanmaması, sağlığı riske atmak anlamına gelir. Özellikle yün yorganların temizliği ihmal edilmemelidir. Bu konuda yorgan kuru temizleme olanaklarından yararlanmak, derinlemesine temizlik sağlayabilme adına uygun yol olacaktır.
Teknolojik gelişmeler sayesinde kuru temizleme merkezlerinde, artık yorgan ve battaniye yıkama işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. Tamamen dezenfekte olmalarını sağlayacak özellikteki makineler, ev ortamındaki yıkamaya göre kat kat başarılı sonuçlar çıkarıyor. Evde yorgan yıkama işlemi hem çok risklidir, hem de tam anlamıyla temizlik sağlanamaz. Bu sadece yorganda yerleşik vaziyette bulunan bakterilerin yıkanması anlamına gelir. Onları tamamen ortadan kaldırabilmenin yolu, yorgan kuru temizleme hizmetinden yararlanmaktır.

Elyaf yorganlar ev ortamında temizlenmesi kolay yorganlardır. Çamaşır makinesinde, uygun ayarda yıkanabilirler fakat yıkama kapasitesi küçük makinalar için bu durum söz konusu değildir. Ancak yün yorganda elyafta olduğu gibi evde temizlik geçerli değildir. Makineye ciddi anlamda zarar vereceği gibi, çekme ve bozulmalar da meydana gelir. Yün sıcak suyu da, kimyasal temizleyicileri de sevmeyen bir yapıya sahip olduğu için, çekme ve keçelenmeler oluşur. Yorgan yüzünde yünden kaynaklı sarı lekeler meydana gelir ve bu lekelerin çıkarılması oldukça zahmetlidir.

Yorgan ve battaniye temizliğinde en sağlıklı yol, kuru temizleme firmalarından destek almaktır. Kuru temizleme firmasına teslim edilen yorgan için öncelikle yüzde oluşan lekelerden kurtulmak için, leke çıkarma uygulaması yapılır. Sonrasında ise kuru temizleme uygulamasına geçilir. Yorgan ve battaniye temizliğinde en problemli noktalardan biri de, yorganın kurutulmasıdır. Kuruduğundan tamamen emin olmak gerekir. Çünkü yün, pamuk ve elyaf yorganlarınız hatta battaniyeleriniz, nemli kaldığında hem ürün  yüzünde lekelere, hem de bakteri oluşumuna neden olur. Üstelik kötü bir koku da yayacaktır.

Yorgan ve battaniye için kuru temizleme yapıldığında, derinlemesine temizlik sağlanabileceği gibi, tamamen kurumuş şekilde teslim alınır. Dry Clean Life ekibi olarak, yorgan ve battaniye yıkama hizmeti ile sizleri hem büyük bir zahmetten kurtarıyor, hem de ürünlerinizi  daha sağlıklı şartlarda kullanmanıza olanak sağlıyoruz. Yorgan ve battaniyeleriniz için ücretsiz servis imkânımızdan yararlanabilirsiniz.

İletişim için  238 14 77

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like