Başkan Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi, halkın belediyesi olacak”

Başkan Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi, halkın belediyesi olacak”

Bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar’da açık, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla hizmet etmeye devam ettiklerini belirterek “Karabağlar’ın yerel bir sahibi var. Kimin ne yaptığını biliyoruz. Karabağlar Belediyesi rant çevrelerinin belediyesi değil, Karabağlar halkının belediyesi olacak” diye konuştu.

Karabağlar’ın ne olduğunu anlayamamışlar.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bir televizyon kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım’ın Karabağlar’da yaptığı açıklamaları değerlendiren Başkan Selvitopu “Karabağlar’ın ne olduğunu daha anlayamamışlar, açıklamalarda bilgi eksikliği var. Başbakan, Karabağlar’da 50 bin konut yapacağız diyor. Şunu belirtmek isterim ki Karabağlar’da yeni konut alanlarına ihtiyaç yok Öncelikle bunun farkına varsınlar Başbakanı yanlış bilgilendiriyorlar Biz Karabağlar’ın tüm planlarını elden geçirip yeniden planlıyoruz. Revizyon planları öngörüsünde 70 bin konut var. Bu da Karabağlar için fazlasıyla yeterli” Dedi.

“Katı atık yönetmeliğini Bakanlık çıkardı, Biz değil”

Başbakan’ın yine İzmir’de “haraç” olarak gördüğü katı atık açıklamasını da değerlendiren Selvitopu “ Bu açıklamada da bilgi eksikliği var. Bakanlar Kurulu’nda çıkartılan katı atık yönetmeliği var. Buna göre belediyeler katı atık bedelini toplamak zorunda. Sayıştay denetçileri de bu konu üzerinde özellikle durdular. Şimdi Başbakan’a kendi çıkardıkları yönetmelikle ilgili bilgi verilmiyorsa, bu çok büyük gaflet. Ben anlamadım. Bu haraç yönetmeliğini, Bakanlık çıkardı biz çıkarmadık. Yönetmeliğe göre bunun da toplanması gerekir. Aksi halde ben görevimi yapmamış sayılırım. Bir defa bunu iyi bilmeleri gerekir. Eğer vatandaş dava açarsa bakanlığa açacak. Bize değil” dedi

Üniversite Alanı ve Millet Bahçesi’nin geri kalanını konutlara ayırmışlar.
Başbakan’ın üniversite alanı ve Millet Bahçesi ile ilgili konuya da değinen Başkan Selvitopu “Başbakan 500 bin metrekare alanı üniversite alanı olarak ayırdıklarını söyledi. Öncelikle 87 hektarı TOKİ’ye devrettiler. Karabağlar’da yeni konut alanlarına ihtiyaç yok. Bunu bilmediklerinin işaretidir. Önce bileceksiniz. Ne var? kaç konut var? Biz bunları bilerek hareket ediyoruz. Tüm planlarımızı da buna göre hareket ederek gerçekleştiriyoruz. İşimiz de bilerek yapıyoruz. Biz bu 87 hektarın 350 bin metrekaresini belediye hizmet alanı ve mezarlık alanı olarak ayrılması için belediye meclisi kararı aldık. TOKİ ise çalışma yaparken bizim şantiye alanı ve mezarlık alanı olarak ayırdığımız alanı üniversite kampüsü olarak ayırmışlar. Diğer alanları ise konuta açmışlar. Niye açıyorlar? konuta ihtiyaç yok. Biz buraların konuta açılmasını istemiyoruz. Buralarda kamu alanlarına ihtiyaç var. Biz üniversite alanlarını sonuna kadar savunuyoruz. Ama konuta karşıyız. Ayrıca 450 bin metrekare alana “millet bahçesi” yapacağız diyorlar. Buranın tamamı 192 hektar bunun 72 hektarı Karabağlar sınırları içerisinde Buranın tamamının rekreasyon alanı olmasını istiyoruz. Burayı millet bahçesi yapacağız diyerek diğer alanları gözden kaçıramazlar. Bunları bilmeden konuşamazsınız. Karabağlar’ı çok iyi bilen bir belediye var. Biz de bunları halka ifşa edeceğiz. Bu konuda 500 bin insanın bizim yanımızda olduğunu da çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

 

“Rant çevrelerinin değil Karabağlar halkının belediyesiyiz”
Karabağlar Belediyesi’nin rant çevrelerinin belediyesi değil Karabağlar halkının belediyesi olduğunu belirten Selvitopu, “Karabağlar’daki 500 bin insana eşit mesafedeyiz Görevimizi yapıyoruz. Bir yanlışımız varsa devletin denetçileri var bizi denetler Biz asla Karabağlarda yaşayan insanlara, düşüncesine göre etnik kimliğine göre bakmayız. Bizim nasıl hizmet yaptığımızı da Karabağlar halkı çok iyi bilir. Bunun takdirini de 24 Haziran da Karabağlar halkı verecek. Bundan hiçbir kuşkumuz yok” diye konuştu.
Selvitopu son olarak ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile zaman içinde sık sık bir araya geldiklerini ve STK’ların Karabağlar Belediyesi’nin tüm projeler konusunda bilgisi olduğunun altını çizerek “Hangi siyasi görüşte olursanız olun saygı duyarız. Karabağlar’ın gelişmesine katkı sağlayacak tüm projelerde birlikte olmak zorundayız. Bu anlamda da bir birliktelik var. Katkı koyan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like