İKÇÜ’ye iki “Birincilik Ödülü” birden!

Genç iletişimciler İKÇÜ’yü gururlandırdı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri iki birincilik ödülü birden kazandı. Türkiye’nin yanı sıra Orta Asya, Balkanlar ve KKTC’de iletişim eğitimi alan öğrencilerin katıldığı yarışmada, on kategoride verilen birincilik ödüllerinin ikisini alan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğrencileri büyük bir başarı elde etti.

TRT 4. Geleceğin İletişimcileri Yarışması Ödül Töreni, TRT’nin İstanbul Tepebaşı Stüdyosu’nda, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcıları Metin Mutanoğlu, Mustafa Özkaya ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Çok sayıda başvurunun olduğu yarışmada aynı zamanda jüri üyesi olan AA Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu, değerlendirmelerin çok çetin geçtiğini belirtti.


Yarışma, 4 ana dal ve 10 alt kategoriden oluştu

TRT’nin, yarınları inşa edecek gençlerin nitelikli ve başarılı bir eğitim hayatı sürmelerine katkı sunmak amacıyla başlattığı ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen yarışma, “Sesli-Görüntülü Habercilik, Radyo Yayıncılığı, Televizyon Yayıncılığı” ve “İnternet Yayıncılığı” olmak üzere 4 ana dal ve 10 alt kategoriden oluştu. Yarışma için birincilik ödülleri 4.000 TL, ikincilik ödülleri 3.000 TL, üçüncülük ödülleri ise 2.000 TL olarak belirlendi.

Yarışmanın en zor kategorisinde iki birincilik ödülü birden!

Yarışmanın dört ana dalından biri olan “Televizyon Yayıncılığı” dalı, programlarının yapım çalışmaları büyük emek ve teknik bilgi gerektirdiği için en zor dal kabul ediliyor. Bu dalda, “Kısa Film”, “Televizyon Programı” ve “Belgesel” olmak üzere toplam üç alt kategoride verilen ödüllerden “Kısa Film” ve “Televizyon Programı” alt kategorilerinde birincilik ödüllerini İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri kazandı.

Televizyon Programı Kategorisi Birincilik Ödülü Ataberk Yağcı, Ali Gürbulut ve İsmail Erol’un…
Medya ve İletişim Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri İsmail Erol, Ali Gürbulut ve Ataberk Yağcı’nın hazırladığı “Ekstra Ekstrem” isimli program, yarışmada en iyi televizyon programı seçilerek birincilik ödülü almaya hak kazandı. Dağcılık ve kaya tırmanıcılığı üzerine hazırlanan program, hızlı kurgusu, başarılı anlatı yapısı ve hava çekimleri ile dikkat çekti. Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri birincilik ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun elinden aldı.

Ekip adına söz alan Ali Gürbulut, “Öncelikle çok heyecanlıyız. Ödülü bize layık gördüğünüz ve gençlere bu fırsatı sunduğunuz için çok teşekkür ederiz. Ayrıca buradan değerli hocamız Nazım Ankaralıgil’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kısa Film Kategorisi Birincilik Ödülü”nü Derya Kurtuluş kazandı.

İKÇÜ’ye diğer birincilik ödülünü ise Medya ve İletişim Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Derya Kurtuluş kazandırdı. Yönetmenliğini üstlendiği “Zan” isimli filmiyle ödüle layık görülen Derya Kurtuluş, bir yanlış anlaşılma üzerine kurulu senaryoyu başarılı bir şekilde filme aldı. Birincilik ödülünü TRT Genel Müdür Yardımcısı ve TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması Jüri Başkanı Erkan Durdu takdim etti.
Törende konuşan Kurtuluş, “Öncelikle bu yarışmayı düzenlediği için TRT’ye çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı’na İzmir’de açmış olduğu Mustafa Akkad Sinema Okulu için çok teşekkür ederim” dedi.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe ödül töreninde

Geleceğin İletişimcileri yarışması ödül töreni için İstanbul’a giden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, genç öğrencilerini törende yalnız bırakmadı. Tören öncesinde ve sonrasında öğrencilerle birlikte olan Gökçe, aday oldukları iki alt kategoride de birincilik ödülünü alan öğrencilerini tebrik etti. Tören sonrası Gökçe, “Medya ve iletişim Bölümü olarak iyi bir teorik eğitim ile birlikte uygulamaya da önem verdiklerini, bu amaçla henüz üçüncü yılında olmakla birlikte Medya Merkezi projesini hayata geçirdiklerini, bu ödüllerin öğrencilerinin önümüzdeki yıllarda burada yapacakları çalışmalarla daha büyük başarılara imza atacaklarına olan inançlarını pekiştirdiğini” ifade etti.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Gençler, bu davet size!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Gönüllü Takımı”nda yer alan üniversiteliler, ilköğretimde okuyan olanakları kısıtlı 10 bin “kardeş”e ulaştı. “Bir Çocuk…