Aşı Reddi ile Gelen Büyük Tehlike!

Kızamık Salgını ve Çocuk Felci Tehlikesi Kapıda!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı reddindeki oranlar bu şekilde artmaya devam ederse ülkemizde kızamık salgınlarının yaşanabileceğini ve çok uzun süredir görmediğimiz hastalıkların ortaya çıkabileceğini söyledi.

 İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi Kurulu tarafından düzenlenen “Ülkemizde ve Dünyada Aşı Reddi” başlıklı konferans büyük ilgi gördü.

SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyük Amfi’de gerçekleştirilen konferansta, İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Başkanı Prof. Dr. Bumin Dündar, Tepecik Çocuk Klinikleri Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Helvacı ve Tepecik Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Dilek Orbatu da hazır bulundu.

İKÇÜ Sürekli Tıp Eğitimi Kurulu Başkanı Doç. Dr. M. Yekta Öncel yaptığı açılış konuşmasında,  aşı reddinin ülkemiz için giderek büyüyen bir sorun olduğunu vurguladı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise aşı karşıtları ile mücadelenin önemini vurgulayarak, aşının ne kadar vazgeçilmez bir korunma yöntemi olduğunu anlattı. Aşının bir sağlık personelinin insan sağlığı üzerine yapabileceği en büyük hizmet olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sağlık profesyonellerinin aşı karşıtları ile mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Kızamık Salgını ve Çocuk Felci Tehlikesi Kapıda

Yazılı ve görsel medyada bazı hekimlerin ilgi çekmek ve şöhret kazanmak amaçlı aşı aleyhinde konuşmalar yaptığını kaydeden Prof. Dr. Mehmet Ceyhan,  bu konuşmaların etkisinde kalan vatandaşlarımızın da son yıllarda çocuklarına aşı yaptırmaktan kaçındığını ve bu rakamların 2017 yılında 25000’e ulaştığını belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu tablonun devam ettiği takdirde ülkemizde kızamık salgınlarının yaşanabileceğine ve çok uzun süredir görmediğimizpolio (çocuk felci) gibi hastalıkların ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like