SAĞLIKTA ÇÖZÜM; TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI

Kamu ile üniversite hastanelerinde durum vahim; yoğunluk, tahlil ve tetkiklerde beklenen sıralar, ameliyat için aylar sonraya verilen randevular, bir doktorun günde yüz hastaya baktığı, birkaç tahlil yaptırıp, ilaç yazdığı bu uygulamada düzgün sağlık hizmeti almaktan bahsedilemez. Bir sigorta firması olarak, özellikle bu konuyla ilgili en çok karşılaştığımız soruları ve cevaplarını paylaşmak istedim bu sayıda sizlerle.

Sağlıkta tıkanma başladı!

Peki bu durumda ne yapmalıyız?

İlk olarak var olan mevcut sağlık güvencemize ek olarak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmamız sağlık sorunlarıyla karşılaştığımızda bizi bir adım öne taşıyacak olan önemli avantajdır olacak.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının özel sigortasından farkı nedir? Neden özel sağlık sigortasına göre bu kadar ucuz?

Özel sağlık sigortası, sosyal güvenceniz varmış-yokmuş, bunlara bakmadan bütün özel hastanelerdeki tüm sağlık giderlerini karşılıyor. O yüzden de daha fazla prim ödüyorsunuz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ise sizden SGK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR gibi her ay gelirimizden çok ciddi meblağlarda kesilen sigorta güvencenizi dikkate alıp üzerine tamamlayıcı olarak yapılıyor. Dolayısıyla mükerrer prim ödememiş oluyorsunuz.Bu yüzden özel sağlık sigortasına göre çok daha ucuzdur.

Bu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nerede kullanılır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası SGK Anlaşmalı 690’dan fazla özel sağlık kurumunda geçerlidir ki; bunlardan artık her semtte mevcut.

İzmir’den örnek verecek olursak; Medical Park İzmir Hastanesi, Atakalp, Gazi Hastanesi, SuHastanesi, Tınaztepe Hastanesi, Karataş Hastanesi vb.

Peki, neleri kapsıyor ve sigortayı yaptırmanın şartları ne?

Mutlaka herhangi bir sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmanız gerekiyor ki; SGK payı hastaneye ödenebilsin.

Sigorta; SGK ile anlaşmalı özel hastanelerin gerek yatarak gerekse ayakta tedavilerde SGK kapsamında olan her türlü fark ücretini ödüyor. Yani, ameliyatlar, özel oda ücretleri, kanser tedavileri, kemoterapi, diyaliz, doktor muayene ücretleri,tetkik, tahlil, ileri tanı, fizik tedavi gibi her türlü sağlık harcamasını kapsıyor.

Sigorta yaptırabilmek için 59 yaş üst sınır olarak belirlenmiş. 

Bu sigortayı şuan kronik hastalığı olan, tedavisi devam eden kişiler yaptırabilir mi?

Hayır, ne yazık ki devam eden, teşhisi konmuş olan rahatsızlığı karşılamıyor. Kronik rahatsızlığı olan kişiler sigorta yaptırsalar bile mevcut hastalıkları için değil bundan sonra oluşacak yeni şikâyetleri için bu poliçeyi düşünmeliler. Bu yüzden bu sigortayı sağlıklıyken başlatmak çok önemli… Sağlıklıyken sisteme girip en az 3 yıl poliçesini yenileten kişiler, bu sürenin sonunda “Ömür Boyu Yenileme”garantisi hakkını elde ediyor ve ondan sonraki süreçte hayatları boyunca bu sigortanın imkânlarından kesintisiz olarak yararlanabiliyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının başka ek hizmetleri var mı?

Son yıllarda bu ürün inanılmaz gelişme kaydetti. Şuan sigortalı sayısı 1.000.000 ‘u aştı.Poliçenin içerisinde limitsiz ambulans hizmeti var. Telefonunuza yüklenen uygulama sayesinde tüm teminatlarınızı, kullanımlarınızı, anlık takip edebiliyorsunuz. Doktor randevunuzu uygulama üzerinden alıp ayrıca Doktor danışma hattı üzerinden sorularınızı yöneltebiliyorsunuz.

Poliçenize Doğum teminatı ekletip, Gebelik rutin kontrollerini ve doğum masraflarınızı da poliçe üzerinden karşılayabiliyorsunuz.

Böyle bir hizmetin fiyatı nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası primleri ikamet ettiğiniz şehir ve yaşınıza göre değişir. İzmir için örnek verecek olursak;

Yeni doğmuş bebekler için 750’ den

18 yaşında bir genç için 600’ den

30’lu yaşlarda 700’ den

40’lı yaşlarda 800’den başlayan yıllık primlerle Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yapılabilmektedir. Yani aylık 60-80 TL. fark ödeyerek SGK’nızı özel sağlık sigortasına tamamlayabiliyorsunuz.

Sağlıklıyken olası tedavi masrafları için önlem almak mümkün mü?

Elbette mümkün. SGK’daki açık büyüyor ve kısa vadede sağlık hizmetlerinde bir iyileşme bekleyemeyiz. Kendi önlemimizi almak zorundayız. Bütçemize göre, ama özel sağlık ama tamamlayıcı sağlık veya sadece yatarak tedavi teminatlı bir sigortayı sağlıklıyken yaptırmamız gerekiyor.

Okuyucularımız bu konu ile ilgili 7/24 hizmet veren 0555 350 9496 numaralı hattımızdan merak ettikleri detaylar hakkında bilgi alabilirler.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Teraslarda yaz havası

Havalar biraz ısındığında, açık havada yaşama isteğine karşı koyamaz oluyoruz. Özellikle şehir yaşamı içerisinde bahçesi olmayan evlerin kurtarıcısı…