Bornova’ya sihirli dokunuş

Başkan Atila’nın 2014 yılında kurduğu Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün ortaya koyduğu projeler ile ilçenin çehresi değiştiriyor..

2014 yılında kurulan Kentsel Tasarım Müdürlüğü, mimari projelerin yanısıra kent estetiğine yönelik pek çok çalışmaya imza attı. Bornova Belediyesi’nin son 5 yılda yaptığı hizmet binaları, bu müdürlük tarafından hazırlanan projeler sayesinde hem kullanım hem de estetik açıdan daha amacına daha uygun şekilde inşa edildi.  Başkan Olgun Atila, “Bu müdürlüğümüz kültür merkezi, pazar yeri gibi pek çok yatırımımızın projesini hazırlamakla kalmayıp kent estetiğine yönelik pek çok çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sayesinde önünden geçmek istemediğimiz yerler bile hatıra fotoğrafı çektirilen alanlara dönüştü.” diye konuştu.

Mimari projeler

Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan; Küçükpark Yenileme, Pınarbaşı Kültür Merkezi, Muhtarlık Binaları, Yassıtepe Höyük Parkı ve Infobox ve Lostra Salonu projeleri büyük beğeni topladı. Bornova Belediyesi’nin Fuar Stantlarını da hazırlayan Müdürlük, önümüzdeki süreçte yapımına başlanacak Karaçam Çocuk Köyü, Bornova Spor Kompleksi ve Rekreasyon Alanı, Pınarbaşı Nikah Salonu, Yeşilova Pazar Yeri, Sokak Hayvaları Rehabilitasyon Merkezi, Altındağ Cep Parkı ve Çocuk Bakım Ünitesi gibi yatırımların projelerini de hazırladı. 

Yenileme projeleri

Büyükpark’ta Bornovalıların uğrak mekanları haline gelen Çınar Kafe, +1 Down Kafe ve Kızlar Kahvesi en önemli yenileme projeleri oldu. Gençlik Merkezi Kütüphanesi Büyükpark, Kedi Kliniği, Bornova Şehir Dükkanı, Bornova Belediyesi Ana Bina Giriş Holü ile Bornova Belediyesi Çözüm Koordinasyon Birimi ise diğer yenileme projeleri olarak dikkat çekti.

Kent Mobilyaları

Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Kedi Evleri, Büyük Çarşı Girişi Oturma Birimleri, Sokak Kütüphanesi, Çiçek Satış Standı, Bornova Büfe Satış Ünitesi, Köy Satış Üniteleri, Büyük Çarşı, Üst Örtüsü, Park Gölgelikleri ve Kuş Banyosu gibi kent mobilyalarının tasarımlarını da hazırladı.

Konuşan duvarlar projesi

Günlük kent yaşamının rutinine sanat yardımıyla farklı bir dinamizm getirmek, vatandaşların kentlilik bilinci ve kente aidiyet duygularını arttırmak amacıyla hayata geçirilen “Konuşan Duvarlar” ise Bornova Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer aldı. Bu amaç doğrultusunda 2015 yılında düzenlenen “Uluslararası Suluboya Festivali”n den elde edilen ve kenti anlatan sanat eserlerinin İlçe genelindeki çeşitli sağır duvarlara kaplama işlemi gerçekleştirildi. Ayrıca ilk örneklerinin grafiti sanatçılarından destek alınarak, Bornova Yaka Mahallesinde (Yaka Köy) yapılan duvar boyama sanatı uygulamaları (grafiti – mural) gerçekleştirildi.

Bornova için genç fikirler

Ortak akıl anlayışının en önemli örneklerinden biri olan BİF (Bornova İçin Fikirler) Projesi ile Bornova’nın geleceği için hayal edilen projeler tasarıma dönüşüyor. Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün koordinasyonundaki BİF Projesi üniversitelerin ilgili bölümleri ile birlikte yürütülüyor. Öğrencilerin farklı kategorilerde hazırlayıp sunduğu projeler, Bornova’da gerçekleştirilecek çalışmalara yepyeni ve yaratıcı bir bakış açısı kazandırıyor. Ortaya çıkan tüm projeler yayına dönüştürülerek kamuoyu ile paylaşılıyor. Bugüne kadar 4 BİF sergisi gerçekleştirildi ve her biri kitaba dönüştürüldü. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nü göreve gelir gelmez kurduklarını hatırlatarak, “Bu müdürlüğümüz kültür merkezi, pazar yeri gibi pek çok yatırımımızın projesini hazırlamakla kalmayıp kent estetiğine yönelik pek çok çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sayesinde önünde geçmek istemediğimiz yerler bile hatıra fotoğrafı çektirilen alanlara dönüştü.” diye konuştu.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like