MASİF MASA İLE 5 FARKLI DEKORASYON FİKRİ

Son yıllarda dekorasyon trendlerinde doğal ahşap kullanımı sıkça karşımıza çıkmaktadır. Ben de size bu fikirden yola çıkarak, özellikle masif masaların kullanımı hakkında 5 farklı dekorasyon fikirlerinden bahsetmek istiyorum.

Yukarıdaki dekorasyon örneğinde de görüldüğü üzere, masif masanızı açık renk tonları ile kullanmanız, sizler için en sade ve riskten uzak olanıdır. Mekânınızın geri kalan tamamlayıcı mobilyalarını da aynı renk tonlarından devam ettirerek, yaşam alanınızı daha da ferah hale getirebilirsiniz. Böylelikle kullanacağınız dekoratif ürünlerde istediğiniz tarzda ve renkte seçimleri rahatlıkla yapabilirsiniz.

Mekanınızda doğal ahşapla birlikte biraz daha doğadan renkler görmek istiyorsanız, şüphesiz masanızın yeşil ile uyumu bu isteğinizi en iyi şekilde karşılayacaktır. Böyle bir mekan için dekorasyon önerim, diğer kullanacağınız mobilyalarınızı bej ve kahve tonlarında seçerek, masa grubunuzu ön planda tutmak olacaktır. Ayrıca görselde ki gibi bir iki parça turuncu dekoratif ürün kullanmanız hiçte fena bir fikir olmaz.

Amerika’da başlayan loft mimarlık kavramından yola çıkarak dönüştürülen alanlarda, örnek vermek gerekirse eski fabrika, garaj, mahzen gibi mekanlarda bu tarzda bir dekorasyon örneği kullanmak çok yerinde olacaktır. Görselde ki gibi loft tarzında bir etki elde etmek istiyorsanız, özellikle duvar renginizi koyu renk tonlarda kullanarak başlayabilirsiniz. Aynı zamanda masif masanızı rustik ve endüstriyel tarzda mobilya ve dekoratif ürünlerle tamamlayabilirsiniz. Romantik bir ortam sevenler ise, rahatlıkla siyah ve gri tonlarını zeminde de kullanarak devam edebilirler.

Yukarıdaki dekorasyon örneğinde olduğu gibi yaşam alanlarınızda kullanacağınız “masif masanızı” canlı renklerle kombine etmeniz, bütünlüğü yakalayabileceğiniz gibi farklılığınızı da yansıtabileceğiniz bir durumu ortaya çıkarabilmektedir. Böyle bir mekanda beyaz, bej ve kahve renk tonlarını diğer tamamlayıcı mobilyalarınız da rahatlıkla kullanabileceğiniz gibi, biraz daha cesaretle lacivert bir kombin ile devam etmeye ne dersiniz? Sizlerde ev dekorasyonunuz da böyle bir etkiyi hissetmek istiyorsanız www.casa.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz. Görselde ki aydınlatmaları da es geçmeyin derim.

Ve son olarak; benim gibi uzun yemek sohbetlerini sevenler için masanızın bir tarafında kanepe kullanmanız çok keyifli olabilir. Burada kullanacağınız kanepenin ölçülerinin masa ile uyumlu ve rahat yemek yiyebilmeniz için derinliğinin de az olmasını gözden kaçırmamanızı öneririm.

Yüksek camlı vitrinler ya da kitapsız yaşam alanı olmaz diyenler için de kütüphane kullanmak tam da bu mekanın vazgeçilmez parçaları olabilir.

Başka bir dekorasyon fikirlerinde görüşmek üzere……

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like