“Dali’nin Kadınları’’ efsaneleri sahneye taşıyor

 Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde “Dali’nin Kadınları’’ adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. Erdi Işık tarafından kaleme alınan ve Ali Düşenkalkar’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda, Hatice Aslan, Devrim Nas, Hande Soral, Gülin İyigün ve Açelya Devrim Yılhan gibi isimler yer alacak.

“Dali’nin Kadınları’’ efsaneleri bir araya getirecek. Oyunda; Marilyn Monroe, Virginia Woolf, Edith Piaf ve Frida Kahlo gibi döneminin ünlü kadınlarını canlandırılacak. Absürt komedi olarak nitelendirilen, aynı zamanda müzikal, trajedi ve gerilim unsurlarının da olduğu oyun, izleyicilere çarpıcı ve değişik üslup ile aktarılacak.

Oyunda, Marilyn Monroe, Virginia Woolf, Edith Piaf ve Frida Kahlo; Salvador Dali cinayetinde şüpheli konumunda bulunuyor. Dali’nin öldürüldüğü bıçakta parmak izlerine rastlanıyor. Kahraman, katilin kim olduğunu bulmaya çalışır ve böylece kendini iç dünyasını ve hayatını sorgular.

Ütopik bir evrende geçen, yer ve zaman kavramının kaybolduğu ‘Dali’nin Kadınları’’ 30 Ocak’da sahnelenecek. Oyun saat 20.30’da başlayacak.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like