Habip Aydoğdu ”76/76… ile İzmir’de

Ressam Habip Aydoğdu, 76. kişisel sergisini son dönem resimlerinden oluşan bir seçkiyle 12 Şubat 2019 tarihinde İzmir, Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde sergiliyor.

’’76/76…, sanatçı Habip Aydoğdu’nun 1976 yılında Ankara’da gerçekleşen ilk kişisel sergisinden bu yana açtığı 76. kişisel sergisi. Bu güzel tesadüf, Habip Aydoğdu’yu geçen zaman ve yıllarla yüzleştirirken, İzmirli sanatseverlere de bu sürece tanıklık etme fırsatı veriyor. Habip Aydoğdu, Ankara OR-AN Sanat Galerisi’nde açtığı ilk kişisel sergisinde askerliği döneminde Mardin Nusaybin’deki kısıtlı olanaklarla, zar zor bulduğu kâğıtların üzerine çoğunlukla kırmızı ıstampa mürekkebi ile yaptığı resimleri sergilemişti. Yıllar içinde ressam olarak çok yollar kat eden Aydoğdu, arkaik bir tadı olan kâğıt üzerine yaptığı resimlerden hiç vazgeçmedi ve onca yıl sonra bugüne değin ürettiği bu resimler, içinde taşıdıkları küçük notlar, döneme ilişkin imgeler, olaylar, hatta bazen kişileriyle sergilerinin nerdeyse tamamında vardılar.

İlk sergisinden bir-iki eserinin de yer aldığı ’’76/76… sergisinde Habip Aydoğdu; soyut form, çizgi ve dokularla somut çağrışımları aynı potada eriten; kırmızı, siyah ve beyaz ağırlıklı renklerin uygun ton ve nüanslarını kullanarak oluşturduğu eserleriyle izleyicilerin karşısına çıkıyor. Çoğunlukla geniş fırçalarla oluşturduğu ritmik ve dinamik lekeler, fevri, atak ve spontane hareketlerle adeta meydan okuyan ve başkaldıran özgün diliyle tanınan Aydoğdu’nun son eserleri, 6 Nisan 2019 tarihine kadar İzmir, Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi

Cumhuriyet Bulvarı No: 252

Alsancak / İZMİR

0 (232) 422 65 32

0 (232) 422 65 32 (Faks)

muze@yasar.com.tr

Habip Aydoğdu kimdir?

1974 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’ndan mezun olan Aydoğdu, yaşamla resim arasındaki gizli bağı koparmadan, resim dilini sürekli zenginleştirdi. 70’lerdeki gerçekçi yaklaşımı, 80’li yıllara doğru yerini simgesel anlatımlara bıraktı. Zengin çağrışımlarla yüklü dışavurumcu soyut bir anlatımı benimseyen sanatçı, 90’lı yıllarla beraber tuval resminin ötesinde farklı araç ve gereçleri de anlatım malzemesi olarak kullanmaya başladı. Türkiye ve çeşitli ülkelerde 76 kişisel sergi açan, hakkında sekiz kitap yazılan, önemli ödüller kazanan Aydoğdu’nun eserleri, müzelerde ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like