5 haftada “Ekolojik okuryazarlık”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, 5 hafta sürecek “Herkes İçin Ekolojik Okuryazarlık Seminerleri”ne başlıyor. Hedef, doğayla uyumlu yaşamayı ilke edinmiş kişilerin sayısını artırabilmek..

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, doğaya karşı toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla “Herkes İçin Ekolojik Okuryazarlık Seminerleri” düzenliyor. Doğa ve doğa olaylarına eleştirel bakabilmeyi, sorunların çözümüne yönelik fikirler geliştirebilmeyi hedefleyen 5 haftalık seminer dizisi, 13, 21 ve 28 Şubat ile 14 ve 21 Mart tarihlerinde saat 18.30-21.00 arasında İzmir Sanat Oditoryum Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Sürdürülebilir bir yaşam öğretisi olan ve son yıllarda yaygınlaşarak gelişen “ekolojik okuryazarlık”, doğa ve yaşamın altında yatan temel prensiplerin anlaşılması farkındalık ve bilinç yaratılmasını sağlıyor. “Herkes İçin Ekolojik Okuryazarlık Seminerleri” ise katılımcılara bireysel ve kent yaşamında yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlıyor.

Seçkin kadro

Prof. Dr. R. Funda Barbaros, Doç. Dr. Meneviş Uzbay Pirili, Doç. Dr. Zehra Akdemir, Arş. Gör. Özge Kozal, Selin Tunçer ve Pınar Börü’nün yer alacağı seminerlerde, katılımcıların insan-doğa etkileşimini ve ekolojik sorunları derinlemesine anlama, öğrenme ve değerlendirmelerinin güçlendirilmesi sağlanacak. Sürdürülebilir yaşam pratiklerinin desteklenerek hayata geçirilmesine katkı sunulacak.

Ekolojik okuryazarlık nedir?

“Ekolojik Okuryazarlık” (ecoliteracy) terimi, “yeryüzünde hayatı mümkün kılan doğal süreçleri anlamak” şeklinde tanımlanıyor. Doğanın ilkelerini ve sınırlarını bilen, doğayla uyumlu yaşamayı ilke edinmiş kişiye de “Ekolojik Okuryazar” deniliyor. 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like