AGORA SİNEMALARI / VİZYONDAKİ FİLMLER

Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde

Tür: Animasyon

Yapımı: 2018 – ABD

Yönetmen: Peter Ramsey,  Bob Persichetti

Oyuncular: Nicolas Cage, Liev Schreiber, Hailee Steinfeld, Luna Lauren Velez, Jake Johnson

Spider-Man’le ilgili en özgün ve en ilginç hikayelerden biri olan filmde çoklu evrenler konu edilir ve farklı boyutlardan pek çok Spider-Man, Miles Morales’in Brooklyn’i koruduğu evrende buluşur. Miles Morales, The Ultimate Spider-Man olarak tanınmaktadır. Polis memuru bir baba ve işkolik bir annenin oğlu olan Miles, lise öğrencisidir ve okuluna uyum sağlamakta zorlanmaktadır. Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla özel yeteneklere sahip olan bir süper kahramana dönüşür. Fakat henüz gerçek bir süper kahraman olamamıştır. Açılan bir kapı sonucu çoklu evrende farklı boyutlardan gelen Peter Parker ve diğer “alternatif” Spider-Man’ler Miles’ın evrenine düşer. Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham gibi diğer evrenlerin Spider-Man’leri Miles’ın gelişip gerçek bir süper kahraman olmasına yardım eder. Fakat bu Spider-Man’lerin kendi evrenlerine mümkün olduğunca çabuk geri dönmeleri gerekmektedir.

Bana Bir Soygun Yaz 2

Tür: Komedi

Yapımı: 2018 – Türkiye

Yönetmen: Murat Toktamışoğlu

Oyuncular: Şafak Sezer, Umut Oğuz, Çetin Altay, Turan Selçuk Yerlikaya

Yaşadıkları ilk maceranın ardından Çeto ve Sülo, Kıbrıs’a yerleşmiş ve farklı bir hayat kurmuşlardır. Sade hayatlarını sürdürürlerken; kendilerine Kıbrıs’ta iş bulan Nasip’in, çalıştıkları otel sahibinin kızı Asya ile evlenmeye karar vermesiyle bir kez daha karmaşanın tam ortasında kalırlar. Nasip düğün parasını bulmak için yasa dışı bir işe bulaşır ancak bu işi eline yüzüne bulaştırır. Çeto ve Sülo, bu beladan kurtulmak için Nasip ile birlikte çalıştıkları otelin kumarhanesini soymaya karar verirler. Kumarhaneyi kolayca soyabileceklerine inanıp planlar yaparken, üçlünün hiç beklemediği bir anda plana Asya da dahil olur ve işler iyice karışır.

Bizim İçin Şampiyon

Tür: Dram, Biyografi, Spor

Yapımı: 2018 – Türkiye

Yönetmen: Ahmet Katıksız

Oyuncular: Fikret Kuşkan, Farah Zeynep Abdullah, Ekin Koç, Serkan Ercan, Merve Altınkaya

Film, Türkiye atçılığının en önemli figürlerinden biri olan jokey Halis Karataş’ın gerçek hayat hikayesinden ilham alıyor ve ünlü jokeyin çıkış yaptığı yarış atı olan ve at yarışına ilgi duymayan insanların bile adını bildiği Bold Pilot’la kazandığı başarıları anlatıyor. Türkiye Jokey Kulübü eski başkanı Özdemir Atman’ın (Fikret Kuşkan) atı olan Bold Pilot’un daimi jokeyi, daha sonraları Türkiye’nin en başarılı jokeyi haline gelecek olan Halis Karataş’tır (Ekin Koç) ve atıyla birlikte kırılması güç rekorlara imza atmıştır. Koştuğu dönemde umudun simgesi haline dönüşen Bold Pilot, at yarışlarıyla hiç ilgilenmeyenlerin bile sevgilisi olmayı başarır. Film Bold Pilot’un başarı hikayesinin yanı sıra, Karataş ve Begüm Atman’ın (Farah Zeynep Abdullah) destansı aşkını da konu alıyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

PERA ile gün batımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Günbatımı Konserleri”, sezonu PERA ile kapatıyor. Çarşamba akşamı Bostanlı Günbatımı Seyir Terası’nda sahne alacak grup,…