Ege’de “Türk Kültürü ve Edebiyatında Kadın” Sempozyumu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü EÜ’de  dolu dolu kutlanacak

Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKAM) tarafından, EÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nin (EGESEM) de desteği ile  8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “Türk Kültürü ve Edebiyatında Kadın” konulu sempozyum düzenlenecek. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan sempozyumun açılış konuşmasını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve EKAM  Müdürü Doç. Dr. Şerife Çağın yapacak. Etkinlik; üç ayrı oturum, bir yazar ile söyleşi ve tartışmalardan oluşacak.

Saat 09.30’da başlayacak olan sempozyumun birinci oturumuna EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge başkanlık yapacak. Oturumda; EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit,  “Kadına Yönelik Şiddetin Teolojik Kökenleri”, Doç. Dr. Pınar Fedakar “Türk Destanlarında Kadın Kahramanlar”, Dr. Öğretim Üyesi Rabia Uçkun “Türk Kültüründe Sosyo-Kültürel Bir Kurum Olarak Aile ve Annenin Rolü”, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Buket Karaturhan ise “Dünya Kadınlar Günü ve Kırsal Kadın” konularını konuşacaklar.

Etkinliğin oturum arasında yazar Sevinç Çokum ile bir söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşide Çokum’a Prof. Dr. Ayşe İlker ve Doç. Dr. Sabahattin Çağın eşlik edecek.

Sempozyumun ikinci oturumu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semra Daşçı başkanlığında yapılacak. Oturum kapsamında Prof. Dr. Ömer Faruk Huyugüzel “İzmir’in İlk Kadın Yazarları”, EKAM Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Dilek Maktal Canko “Türk Edebiyatında Bizanslı Kadınlar”, Öğr. Gör Seda Ağırbaş “Bir Kadın Seyyahın Mary Adelaide Walker’in Gözünden Osmanlı Haremi”,  Ümmühan Nerkis ise “Türk Edebiyatında İlk kadın Yazarlarımız” konularına değinecekler.

Başkanlığını EÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerife Yalçınkaya’nın yapacağı son oturumda ise; Prof. Dr. Semra Daşçı “İzmir’e Gelen Kadın Gezginler”, Prof. Dr. Yavuz Akpınar “Gaspıralı’nın Eserlerinde Kadınlar”, EKAM Müdürü Doç. Dr. Şerife Çağın “Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Eserlerinde Kadın ve Şehir”, Dr. Öğretim Üyesi Özlem Nemutlu ise “Kadın Okursa…” konulu sunumlarını gerçekleştirecekler.

Sempozyum; EÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Gökçek’in yapacağı kapanış konuşmasıyla sona erecek.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like