19. Yüzyıl’da İzmir’deki sosyal yaşam APİKAM Kent Söyleşileri’nde masaya yatırılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenen “Kent Söyleşileri”ne bu ay konuk olarak Prof. Dr. Çınar Atay katılacak. 25 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de gerçekleşecek söyleşinin konusu ise  “19. Yüzyıl’da İzmir’de Sosyal Yaşam”.                                                      

İzmir’in tarihsel ve kültürel birikimini ortaya koyan önemli çalışmaların yapıldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Kent Söyleşileri” serisinde İzmirlileri değerli konuklar ve ilginç konularla buluşturmaya devam ediyor. Kent Söyleşileri’nde Nisan ayının konuğu Dr. Çınar Atay olacak.

Atay, 25 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak söyleşide katılımcılara, İzmir’in 19. Yüzyıl’daki çok kültürlü sosyal dokusunu anlatacak. Kentteki kültürel zenginliğe, çok renkliliğe ve çok sesliliğe vurgu yapılacak söyleşi, APİKAM’daki Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Duayen isim Prof. Dr. Çınar Atay

Orta öğrenimini St. Joseph ve İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamlayan Prof. Dr. Çınar Atay, yüksek öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Paris I Pantheon Sorbonne’da Şehir ve Bölge Planlama konusunda yaptı. Üniversitedeki akademik hayatına 1975 yılında başlayan Atay; yazdığı “Kapanan Kapılar: İzmir Hanları”, “İzmir Rıhtımında Ticaret, Kordon Boyunda Yaşam, 1610-1940”, “İzmir Bindokuzyüz”, “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İzmir Planları”, “Tarih İçinde İzmir”, “19. Yüzyıl İzmir Fotoğrafları”, “İzmir’in İzmir’i” adlı kitaplarla kent kültürü ve tarihine ışık tuttu.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like