“Yeryüzü Sanatı Çalıştayı”

EÜ Uluslararası 8. EGEART Sanat Günleri’nin ilk çalıştayı başlıyor

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Uluslararası 8. EGEART Sanat Günleri’nin ilk çalıştayı başlıyor. Bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Ege-Art Sanat Günleri kapsamında “Doğa-Yeryüzü Sanatı Çalıştayı” yapılacak. Çalıştay, Doğa -Yeryüzü Sanatı çalışmalarıyla bilinen Patika Sanat Grubu yönetiminde Ege Üniversitesi kampüsünde açık alanlarda, kampüsün doğal ortamında 14-15 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.
Çalıştaya Patika Sanat Grubu üyeleri Sanatçı Varol Topaç, Oktay Değirmenci, Buse Mutan, Sema Okan Topaç, Aysun Öz ve Tuğçe Aytürk
rehberliğinde EÜ öğrenci topluluklarından Fotoğraf Topluluğu ile Sanat ve
Tasarım topluluklarının üye öğrencileri katılacak. Çalıştayda gerçekleştirilen çalışmalar, fotoğraf ve video olarak belgelenecek ve 9-15 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan Ege-Art Sanat Günlerinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle paylaşılacak.

Patika Sanat Grubu

Varol Topaç’ın 2015 yılında oluşumunu başlattığı Patika Sanat Grubu’nu
bir araya getiren güç doğa. Grup; Heykeltıraş Varol Topaç, Tuğçe Aytürk, Buse Mutan, Ressam Oktay Değirmenci, Aysun Öz ve Seramik-Cam Sanatçısı Sema Okan Topaç’tan oluşuyor. Doğada yaptıkları çalıştaylarla bir araya gelen Patika, doğa ile düşünen, bütünleşen, tasarlayan, doğaya sanatla bakan ve doğadaki yaratı süreciyle mutlu olan bir grup. Patika Sanat Grubu, yaşadığı deneyimleri paylaşarak ulusal ve uluslararası etkinler oluşturmayı amaçlıyor. Patika Sanat Grubu, Doğa- Yeryüzü- Sanatı uygulamalarında doğanın sunduğu renk, doku, doğal malzemeleri; çalılar, dallar, yapraklar, toprak, taş, vb kullanıyor. Ayrıca her mevsimde doğadaki değişim-dönüşümün kattığı zenginliği değerlendirip çalıştaylar düzenleyen grup, bu süreçteki çalışmaları fotoğraf ve video olarak belgeleyerek, dijital çıktıları ile sergiler oluşturuyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like