HER KOŞULDA YAZAR VE OKURU BULUŞTURAN SEÇENEK: E-KİTAP

Değişim ve dönüşümün en belirgin olduğu, gözle görülür bir farkındalığın öne çıktığı bu dönemde gereksinimlerimiz de yeniden şekilleniyor. Yapacağımız seçimler Dünya’nın geleceğini farklı bir senaryo ile yazacak. Bu noktada hayallerimizi ertelemek yerine, sunulan olanakları onları hızla gerçekleştirmek için kullanabiliriz. Elimizde her türlü olanağı sağlayan bir güç var; teknoloji! Teknolojinin günden güne yeni bir sunumla karşımıza çıktığı bu dönemde onu faydaya dönüştürelim. Söz konusu ‘kitap’ olduğunda teknolojinin büyük avantaj sunduğunu görmemizi sağlayan seçeneklerden biri de e-kitap… Kitap tutkunlarının geleneksel bir yaklaşımla pek de sevecen yaklaşmadığı e-kitap formatı aslında yaşamlarımızı kolaylaştıran o avantajlar silsilesinden en değerli olanı. E-kitap sayesinde zamandan ve tüketimden tasarruf ederken aynı zamanda yazar ve okur arasındaki bağın da ne kadar hızlı kurulabildiğini görüyoruz.

Yazarlar Kitaplarını Okurla Buluşturmak için e-kitabı Tercih Ediyor

Yazmanın ve okumanın daha çok anlam kazandığı bu dönemde, hızlıca dilediğimiz kitaba ulaşabiliyoruz. Yazarlar da bir an önce okurla buluşma heyecanlarını ertelememiş oluyor. Yazardan Direkt Yayınevi Genel Koordinatörü Çağla Miniç Eker, “E-kitap çevreyi ve doğal kaynakları korumanın yanı sıra, hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlıyor.” diyerek yazarlara sundukları seçenekler arasında e-kitap ve İstek Üzerine Basım yönteminin önemini vurguluyor. Aynı şekilde geçmişte çekinceyle yaklaşılan e-kitabın artık kendilerine gelen bağımsız yazarlar arasında daha fazla tercih edildiğini de belirtiyor.

İstek Üzerine Basım sayesinde, depolarda bekleyen ve bir süre sonra unutulan yüzlerce kitap yerine, sipariş üzerine basım yapılarak okurla buluşma sağlanıyor. Bu yönetimin en büyük avantajı, doğanın ve tüketim artışıyla azalan kaynakların korunuyor olması. Aynı şekilde maliyetin düşmesi, okurlarla hızla buluşmayı da destekliyor.

Kitabınızı Okurla Buluştururken Doğayı da Koruyabilirsiniz

“Tüm paketleme malzemelerini, kutularını, nakliye ve ortam şartlarını üst üste koyduğumuzda e-kitap ve İstek Üzerine Basım (İÜB) seçenekleri, düşük maliyetiyle sektör için önemli bir ihtiyacı karşılarken, kitabını yayınlamak isteyenler için de hayallerine kavuşmanın en kolay yolu olarak öne çıkıyor.” diyen Çağla Miniç Eker, salgın ve karantina döneminde yazarların tutkuyla üretme ve bir an önce okurla buluşmaya dair isteklerinin çoğaldığını, bu süreçte de beklemelerine gerek olmadan, en uygun koşullarla kitaplarını yayınlama olanakları olduğunu vurguluyor.  Aynı şekilde var olan basılı kitapların da bu dönemde okura nasıl ulaşacağı kaygısı, onların da birer e-kitap formatına dönüştürülerek okura ulaşabilme seçeneği ile son buluyor.

Yazmanın ve okumanın dönemsel koşullardan bağımsız olduğunu, tarihe bakıldığında en zorlu süreçlerde bugün hala tutkuyla okuduğumuz kitapların ortaya çıktığını düşünecek olursak, kişisel yayıncılığın sunduğu pek çok değerli hizmetin içinde e-kitap ve İstek Üzerine Basımın da yer alması umut dolu bir olanak…

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like