Luna; Yüksek Teknoloji Ürünü Sayaçlarıyla Ödülleri Topluyor
Akıllı Teknoloji Ürünleri Ödüle Doymuyor
Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından bu yıl 18.si düzenlenen TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri, online yapılan bir törenle sahiplerini buldu.
Luna Elektronik, Dijital Vanalı Akıllı Su Sayacı ürünüyle Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından bu yıl 18’si düzenlenen Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri’nde Büyük Firma dalında Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi ödülünün sahibi oldu.
TESİD tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen teknolojik yaratıcılığı teşvik edip özendirmeyi amaçlayan Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri Töreni bu yıl koronavirüs salgını tedbirleri gereği dijital ortamda, uzaktan canlı olarak gerçekleştirildi. Alanında uzman jüri üyeleri tarafından birbirinden değerli şirket ve ürünün değerlendirildiği törende Luna Elektronik, 18. Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri’nden ödülle döndü.
18. kez düzenlenen TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri’nde Büyük Firma dalında Yenilikçiğin Ticarileştirilmesi ödülünün sahibi olan Luna Elektronik CEO’su Murat Yeter, “Su hayattır sloganı ile hareket ediyoruz. Suyun ne kadar kıymetli olduğunu ve gelecekte daha fazla önem arzedeceğini çok iyi biliyoruz. İşimizi manalı kılan da bu zaten. Bu kıymeti Luna ürünleri ile yönetmek geleceğe de şekil vermek anlamına geliyor. Bizde bu projeye başlamadan önce işin manasına bakarak ürünümüzü neden üretmemiz gerektiğini anlamaya çalışıyoruz. Bunun dünyaya insanlığa nasıl bir katma değer yaratacağını aramızda kararlaştırıp gerçekten işe yarayacağına emin olduğumuz projelerle endüstriyel tasarımdan normal tasarıma geçiyoruz. Hem şirketin tarihçesi olarak hem de çalışan olarak çok genç bir ekibiz. Bu da muazzam bir sinerji oluşturuyor. Böylelikle yurtiçi ve yurtdışından peş peşe ödüller alıyoruz. Bu çok büyük bir ekibin emeğinin sonucu oluşan bir ödül. Ben kameraların önünde konuşan kişi olarak bu ödülü tüm ekibimiz adına kabul ediyorum. Sektörümüzün önemli organizasyonu TESİD’in yenilikçi yüzümüzü bir kez daha ödüle layık görmüş olmasından mutluyuz.” dedi.
Ar-Ge Departmanını Ruhsat Koşulu Yapardım
700 kişilik ekibin 110’unun ar-ge çalışanı olduğuna dikkat çeken ve ar-ge’nin hayati önem taşıdığına değinen Yeter, “Ar-ge bu işin tam merkezinde duruyor, Ben küçükte bir mesaj vermek istiyorum bu kanal vasıtasıyla; bu ülkeyi muassır medeniyetler seviyesine çıkaracaksak bence tutunmamız gereken yegane dallardan birisi bilim, bilimi de oluşturmak için gereken unsur hiç kuşkusuz ki ar-ge. Devletimizin ar-ge’ye olan teşvikleri artırmak üzere katkılarını görüyoruz ve takdir ediyoruz. Ancak verilere baktığımızda bunun kullanımıyla ilgili gerilemeler gördük. Ben şöyle bir öneri vereyim o zaman, eğer ben Sanayi ve Teknoloji Bakanı olsaydım 100 ve üzeri çalışanı olana ar-ge departmanını mecburi kılar, ruhsat koşulu olarak bile koyardım. Bazı şeyleri zorla da olsa yapmak fayda getirebilir. Bizler bu anlamda ar-ge’de öncü firmalarız ama henüz bunun farkına varamamış firmalara bu mesajımla katkı sağlamak isterim” açıklamasında bulundu.