Çeşme Tarihinin En Yüksek Kış Nüfusuna Ulaştı

Çeşme’nin Nüfusu 500 Binlere Yaklaştı

Çeşme’de Kentsel Dönüşüme Gidilmesi Gereken Çok Sayıda Yapı Stoku Var

Evden çalışma ve uzaktan eğitimle birçok aile Çeşme’de yaşamaya devam ederken, İzmir depreminin ardından ilçenin nüfusunun 500 binlere çıktığını açıklayan Gayrimenkul PR şirketi, ‘mülk sahipleri hem kendileri yazlıklarına yerleşti hem de endişe yaşayan dostlarına evlerini açtı. Ayrıca Çeşme’de kentsel dönüşüme gidilmesi gereken çok sayıda yapı stoku var’ açıklamasını yaptı.

İzmir depreminin ardından Çeşme’de nüfusun giderek arttığını belirten teknoloji odaklı dijital pazarlama şirketi Gayrimenkul PR, ‘evden çalışma ve uzaktan eğitim nedeniyle Çeşme’de düzenli yaşam zaten artmıştı. İzmir depreminin ardından kentin yarattığı boğucu ortamından kaçanlar Çeşme’deki yazlıklarına yerleşirken, endişe yaşayan dostlarına da evlerini açtılar. Resmi nüfusu 45 bin olan ilçe, deprem sonrası tarihinin en yüksek kış nüfusuna ulaştığını ve ilçede nüfusun 500 binlere yaklaştığını gözlemliyoruz’ açıklamasını yaptı.

Çeşme’de kentsel dönüşüme gidilecek çok sayıda yapı stoku var

Yaşanan depremin Çeşme’de de yoğun bir şekilde hissedildiğini belirten Gayrimenkul PR şu önemli analizleri yaptı;

İzmir’de yaşayan ve herkesin kabul ettiği bir gerçek var. Eğer, 6,9 şiddetindeki deprem 15 saniye yerine 40 saniye olsaydı, İzmir’de yıkım çok daha büyük olurdu. İzmir’de aktif 13 fay hattı var ve sahile kıyısı olan ilçeler bu fay hatlarının üzerine kurulu. Çeşme’de denize sıfır 40 yıllık çok sayıda yazlık siteler var. Bu siteler, o yılların inşaat anlayışıyla yapıldığı için mutlaka denetimden geçirilmeli. Çeşme’de acilen kentsel dönüşüme gidilmesi gereken çok sayıda yapı stoku var. Hem binam yenilensin hem cebimden para çıkmasın anlayışıyla, kentsel dönüşüm olmaz. Kentsel dönüşüm, hak sahiplerinin tercihine bırakılmayacak ölçüde hayatidir ve dönüşüm rızayla değil, kanunla yapılmalıdır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like