Kendi başıma şarkı söylemeyi öğrendim


Müziğe çok küçük yaşlarda ilgi duymaya başladım. Annem sürekli şarkı söylerdi ve evde hep müzik vardı. Ben de bu ortamda büyüyen bir çocuk olarak kendi başıma şarkı söylemeyi öğrendim. Still Beautiful şarkısı ile Spotify Türkiye’de bir hafta boyunca Top 50 Viral Listesi’nde 1 numara olan Tanaë Belçika’da yaşayan genç bir müzisyen. Kendisiyle şarkıları ve gelecekteki müzik kariyerine dair sohbet ettik.

Merhaba Tanaë. Seni biraz tanıyabilir miyiz?
 
Merhabalar. 24 yaşındayım. Hem şarkıcı aynı zamanda da Beaux-Arts akademisinde hala öğrenciyim. Müziğe çok küçük yaşlarda ilgi duymaya başladım. Annem sürekli şarkı söylerdi ve evde hep müzik vardı. Kendi başıma şarkı söylemeyi öğrendim.
 
Profesyonel müzik yaşantınıza nasıl başladınız?
 
2017 yılında menajerim ve prodüktörüm Manu Freson (G-Major) ile tanıştıktan sonra şarkılar kaydetmeye başladım. 2018 yılında 4 şarkıdan oluşan ilk EP çalışmamı yayınladım. Still Beautiful şarkım Türkiye Spotify önemli listelerinde yer aldı ve Türkiye’de güzel bir başarı yakaladı. Şarkı, bir hafta boyunca Top 50 Viral Listesi’nde 1 numaradaydı.
 
Son şarkın Heart Wide Open çok ilgi gördü. Bize biraz bu şarkılar nasıl çıkıyor ve yazım aşaması nasıl geçiyor anlatır mısın?
 
Genellikle kendi deneyimlerimden yola çıkarak veya dikkatimi çeken bir olay ya da detay varsa onun üzerine yazma sürecim başlıyor. En önemli kısmı ise ilhama ihtiyacım oluyor ve bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnsanların şarkılarımda kendilerini bulabilmeleri, kendileriyle ilişkilendirebilecekleri şeyleri yazabilmem paylaşmaya çalışıyorum. 

Türk dinleyicisi size çok sevdi ve Spotify Viral Listesi’ne girdiniz. Bu başarının kaynağı nedir sizce?
 
Still Beautiful şarkım bağımsız bir küratör tarafından Spotify’da çalma listesine koyuldu ve listenin çok fazla Türk takipçisi vardı. Aslında tanışmamız bu şekilde oldu. Türkiye’de sevildiğim ve pek çok kişi tarafından da dinlendiğim için çok mutlu ve şanslı hissediyorum kendimi.
 
Türkiye’ye gelme planınız var mı?
 
Türkiye’ye gelmek, dinleyicilerimle konserler vesilesiyle buluşmak çok istiyordum. Bunun için bir takvim de hazırlamıştık fakat pandemi nedeniyle planımızı askıya almak zorunda kaldık. Tüm dünyanın yaşadığı pandemi süreci geçtiğinde mutlaka Türkiye’ye gelmek ve dinleyicilerimle buluşmak istiyorum. Ayrıca gezmek ve görmek istediğim birçok yer var Türkiye’de. 

Still Beautiful demişken, bu şarkının sizin için özel bir anlamı var mı?

Still Beautiful, anlattığı hikâye bakımından benim için çok özel bir şarkı. Çok yakın olduğum ve beni büyüten dedem hakkında olan bu şarkım ona olan sevgimi ve saygımı göstermenin bir yoluydu benim için. Beni çok desteklerdi fakat hiçbir zaman sahnede görme şansı olamadı. Ben de ona Still Beautiful şarkımı yazdım.

Dinleyicilerden gelen yorumlarda alışılagelmişin dışında bir müziğiniz ve vokal yorumunuzun olduğunu çok okuduk. Bu noktada etkilendiğiniz vokaller var mı?
 
Bana müziği ve bu zevki aşılayan kişi annemdi. Küçüklüğümden itibaren her tür müziği dinledim ve bu sebeple birçok farklı tarzdan ve vokalden ilham aldım. Bu isimlerin başında ise Amy Winehouse, Sade ve Erykah Badu’yu sayabilirim.

Peki, bu isimler arasından düet yapmak isterdim dediniz birileri var mı?

Kesinlikle Amy Winehouse ile bir düet yapmak isterdim. Ayrıca Jorja Smith’i çok beğeniyorum. Onunla da bir düet projesinin içerisinde olmak beni çok mutlu ederdi.

Hep müzikten konuştuk. Müziğin dışında yapmayı sevdiğin şeyler nelerdir?

Ben aslında her haliyle sanat aşığıyım. Şu an sanat okulunda grafik tasarım
okuyorum. Kendimi geliştirmeyi ve yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum.
 
Türkiye ziyaretinizde İzmir’e gelme planınız var mı?

İzmir’e gelmek ve oraları görmek çok istediğim bir şey. İnternetten araştırıp, gördüğüm kadarıyla çok güzel bir şehre benziyor. İzmir’in kıyı şeridini ve tatil beldelerini de gezmek için sabırsızlanıyorum.
 
Eklemek istedikleriniz…

Bu röportaj vesilesiyle Narlıdere Life Dergisi okuyucularına sevgilerimi gönderiyorum.

Yeni yıl başta sağlık ve ardından güzellikler getirsin.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like