Gökçeada Kuzusu “Yok” Satıyor!

İnternet üzerinden satış ile artık tüm Türkiye’ye ulaşabilen Gökçeada Kuzusu, yok satıyor. Artan talebe yetişemediklerini ve şu anda tüm stokların tükendiğini belirten Gökçeada Kuzusu Dijital Pazarlama
Koordinatörü, “Yoğun talep nedeniyle çok hızlı yoka düşen Gökçeada Kuzusunda, 2021’in ilk ürünlerinin mart ayı başında çıkarken Mayıs ise ürünün bollaştığı bir dönem olacak” dedi.

Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılan ‘Gökçeada Kuzusu Markalaşıyor’ kampanyası kapsamında zincir marketlerden sonra e-ticaret platformlarında satışına başlanan Gökçeada Kuzusu etinde yoğun talep yaşanıyor. Kesimden hemen sonra tüm ürünleri satılan Gökçeada Kuzusu’nun satış ekibi, siparişlere yetişmekte güçlük çekiyor.

24 SAATTE TESLİM
İnternet satışlarına Türkiye’nin her ilinden talep yağdığını anlatan Gökçeada Kuzusu Dijital Pazarlama Koordinatörü Emre Aktaş, “İstanbul, Bursa, İzmir gibi Gökçeada hinterlandında tüm şehirlere soğuk zincir kırılmadan kargo ile 24 saatte teslimat yapabiliyoruz. Kuzey, güney ve doğu illerimiz için Ankara’da satış ve dağıtım noktası açılışı için düğmeye bastık ve Mayıs ayında faaliyete geçmeyi planlıyoruz. Kargolarımızı 48 saat dayanıklı jel kasetler ile soğuk gıda zinciri kategorisinde gönderiyoruz. Akşam adadan çıkan ve Çanakkale’ye ulaşan kargolarımız, 600 km. çapındaki her yere 24 saatte ulaşıyor. Her kargomuzun üzerine Gökçeada Kuzusu ibaresi vuruyoruz ki herhangi bir gözden kaçma durumu yaşanmasın. Alıcı sebebiyle teslim edilemeyen kargolar ise anlaşmalı olduğumuz kargo şirketinin dolaplarında muhafaza edilerek, alıcıyı bekliyor” dedi.

HER HAFTA SİPARİŞ VEREN VAR
Tam karkas ve yarım karkas seçenekleri ile tüketiciyle buluşan Gökeada Kuzusu’nda en çok tam karkas siparişi aldıklarını dile getiren Aktaş, “En fazla talep tam karkasa oluyor. Aynı zamanda işlenmiş tam ve işlenmiş yarım karkas satışımız da mevcut. İşlenmiş karkas için uzman kasabımız tarafından karkas et işleniyor, inciği, budu, kolu ayrılıyor ve paketleniyor. Bugüne kadar hep olumlu yorumlar aldık ve sipariş verenler tekrar tekrar sipariş verdi. Her hafta düzenli sipariş veren tüketicilerimiz var” diye konuştu.

BİR SONRAKİ KESİMLERE KADAR BEKLEYECEĞİZ
Kendi doğal ortamında insan müdahalesi olmadan yetişen ve bu sebeple sınırlı olan Gökçeada Kuzusu’nda kesimlerin Mayıs ila Ekim ayları arasında arttığını ve bu dönemde taleplere daha çok yetişebilmeyi umduklarını ifade eden Aktaş, “Bu dönemlerde ürün arttığı için fiyatta da bir düşüş söz konusu oluyor. Ancak kış aylarında kesimlerin az olması sebebiyle taleplere yetişemiyoruz. İnsanlar yaz aylarında et siparişi vermekten çekiniyor ancak kargolama sistemimizde endişelenecek hiçbir durum söz
konusu değil” dedi.

EN LEZZETLİ KUZU
Türkiye’de kendi kendine büyüyen tek kuzu olması özelliği ile öne çıkan Gökçeada Kuzusu’nun yetişme şartları ile en lezzetli kuzu eti olduğunu savunan Aktaş, “Gökeada, Türkiye’nin su sıkıntısı yaşamayan tek adasıdır. Buradaki temel güç; adada su sıkıntısının ve vahşi hayvanın olmaması. Bu sayede koyunlar rahatlıkla otlayabiliyor, özgürce gezebiliyor ve ortamları da çok geniş. Evcil hayvan gibi adaya adapte olmuş durumdalar. Bu da etin lezzetini en yüksek seviyeye çıkarıyor ve en lezzetli kuzu eti üretiliyor. Bağımsız analizlerin sonuçları da bu bilgiyi tescil eder nitelikte” dedi.

BİRLİK ÖNCÜ OLDU
Gökçeada Kuzusu’nun markalaşmasında Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricilerinin büyük rolü olduğuna da değinen Aktaş, şu ifadelere yer verdi: “Birlik, bu lezzetin Türkiye çapında bilirliğinin artması ve markalaşmasını sağlama için bir kampanya başlattı. Bu kampanya kapsamında Gökçeada Kuzusu Eti, Masterchef programında yer aldı, ulusal zincir marketler ve e-ticaret platformları nezdinde büyük destek gördü.”

HANGİ MAĞAZALARDA SATILIYOR?
Farklı illerdeki et restoranlarından da çokça sipariş aldıklarını belirten Aktaş, “Restoranlar da Gökçeada Kuzusu satma ayrıcalığı yaşamak istiyor. Toplu sipariş aldığımız düzenli restoranlarımız var. n11, hepsiburada, gittigidiyor, akakçe ve gokceadakuzusu.com’daki internet mağazalarından sipariş verilebilen Gökçeada Kuzusu eti için aynı zamanda facebook, instagram, whatsApp gibi sosyal medya ve iletişim mecraları üzerinden de sipariş alıyoruz” şeklinde konuştu.
http:www.koyunkecidunyasi.com
Tahsin Tuna

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like