“TEAM EUROAMERİCANA 2021”

2009 yılında harika bir etkinlik gerçekleşti .. UNESCO tarafından düzenlenerek, dünyanın farklı yerlerinden güçlü sanatçılar özenle seçilerek bir araya getirildi. Yucatan Yarımadası’nın kalbindeki, büyülü Campeche kentinde düzenlenen Uluslararası VI Euromericana Sergisi, sanatsal bir buluşma ve kültürel birleşme idi.
“Mucize” başlıklı konferans veren ve Maya tapınağında yapılan uluslararası sergide, “Ayşegül’ün Rüyaları” adlı eserleriyle Türkiye’yi temsil ederek Uluslararası Ustalık Ödülüne layık görülen Ressam ve Caz Sanatçısı Ayşegül Yeşilnil, UNESCO/AIAP-UPSD (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) üyesidir. Yeşilnil, tüm UNESCO – Campeche sergisi katılımcılarına bu yıl bir öneride bulundu. Yine, yeniden aynı sanatçılarla online sergi açılmasını hayal ettiğini söyledi. Katılımci sanatçılar ise heyecanla desteklediler. Meksika-Celaya’dan organizasyon desteğini sağlayan ressam Arturo Elías Islas ve ekibine, bu tarihi buluşma için yapılan tüm çalışmalar için teşekkürler !!

Bunun sonucu olarak, bir pandeminin ortasında, 29 Nisan Perşembe, Meksika saati ile 19:00, “Team Euromericana 2021” Sergisi’nin açılışını sanal olarak yapılacaktır. Afişte ilan edilen ve platformlarda yayınlanan sayfalardan sergi izlenebilecektir … !!

Sanatsal birliğin ve arkadaşlığın, mesafeyi, korkuyu ve hepimizi etkileyen bir sağlık krizini aştığını gösteren bu sergi, muhteşem bir sevinç, umut çığlığıdır !!

Ayrıca Sergi 22 Nisan’da kutlanan Dünya Sanat Günü kutlamalarının bir parçasıdır …

Bunu mümkün kılanlara sonsuz teşekkürler: ISSSTE Guanajuato, Celaya Sanat ve Kültür Enstitüsü ve UNESCO Uluslararası Plastik Sanatçılar Birliği’ne (AIAP) bağlı Meksika Plastik Sanatçılar Derneği.

Sanat durmaz, Sanat dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu anda ışık sağlar, Sanat bizi her zamankinden daha fazla birleşmeye ve tek olmaya çağırır. Sanat ilerlemenin tek yoludur !!!

Ressam Ayşegül Yeşilnil’in 2021 yılında Pandemi sürecinde, dijital teknik ile çizdiği eserinin ismi “Ahtapot Tanrıçası / Octopus Goddess”dır.
Bu resmin ilham kaynağı ise önceki gün Belgesel dalında Oscar ödülünü kazanan “My Octopus Teacher” adlı filmdir. Sanatçı eserini öncelikle filmdeki Ahtapot’a ve tüm emeği geçenlere ithaf etmiştir.

Online Sergi Link: meet.google.com/fhy-stax-zqu

Ayşegül Yeşilnil Hakkında : http://vourlamag.com/2020/04/13/aysegul-yesilnil/

Haber :
https://www.bizimizmir.net/team-euroamericana-2021-de-izmirli-bir-sanatci-48621

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like