Gözaltı ışık dolgusu nedir, nasıl uygulanır?

Göz ve göz çevresi yüzün estetik olarak en önemli noktalarından biridir. Otuzlu yaşlardan sonra göz çevresinde birtakım değişiklikler oluşur. Özellikle düzenli uyku uyumama, kronik yorgunluk, stres, sedanter yaşam, alerjik hastalıklar ve sağlıksız beslenme ile alt göz kapaklarında morluklar oluşur. Yaşın ilerlemesi ile beraber alt göz kapağı yumuşak dokularında sarkma gelişir ve torbalanma oluşur. Torbalanmanın etkisi ile morluk daha da belirgin hale gelir. Bu değişimler kişide yorgun yüz ifadesine yol açarak mutsuzluk nedeni olabilmektedir. Alt göz kapağındaki torbalanmaların tedavisi cerrahi olsada morluklar ile ilgili çok sayıda tedavi yöntemi mevcuttur. Bu sayımızda alt göz kapağındaki morluklara yönelik son yıllarda oldukça adını sıklıkla duyduğumuz ışık dolgusunu anlattık.

Gözaltı ışık dolgusu olarak isimlendirilen dolgu içeriğinde hyaluronik asit ve polivitamin kompleksi bulundurur. Hyaluronik asit insanlarda deride normalde var olan, su tutma özelliği nedeniylede deriye dolgunluk ve hacim veren bir yapıdır. Su tutma özelliği sayesinde estetik işlemlerde yüzdeki kırışıklıkların tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Gözaltı ışık dolgusunda hyaluronik asitin bir kısmı çapraz bağlı bir kısmı ise serbest halde bulunur. Çapraz bağlar dolgunun kalıcılığını arttırmaktadır. Hyaluronik asit cildin nemlenmesini arttırarak kırışıklıkları azaltırken polivitamin kompleksi yıpranmış deri onarımında fayda sağlar.

Gözaltı Işık dolgusu nasıl uygulanır?

Işık dolgusu mutlaka uzman kişiler tarafından uygulanmalıdır. Uygulama için cilde uygulanan lokal anestezik bir krem yeterli olmaktadır. Dolgu çok ince bir kanül yardımı ile göz altıda kemiğin hemen üzerine ve kasların altına uygulanır. Uygulamada çok dikkatli bir şekilde göz çevresindeki damarsal yapılara zarar vermeden yapılmalıdır. Aksi taktirde istenmeyen sonuçlar gelişebilmektedir.

Gözaltı ışık dolgusunun etkisi ne zaman ortaya çıkar?

Dolgu uygulamasından sonra bir miktar şişme nadiren de olsa uygulamaya bağlı morluk oluşabilmektedir. Bir hafta içerisinde dolgunun istenen etkileri ortaya çıkarken uygulamaya bağlı morluk ortadan kalkmaktadır.

Gözaltı ışık dolgusunun etkisi ne kadar sürer?

Yüzün dudak çevresi gibi hareketli bölgelerinde dolguların etkileri kısa sürede ortadan kalkmaktadır. Ancak göz çevresi hareketsiz bölge olduğu için ışık dolgusunun etkisi bir yıl kadar sürmektedir. Bazen kişinin yapısına bağlı olarak dolgu etkisi 1,5-2 yıla kadar uzayabilmektedir. Dolgu etkisi geçtikten sonra rahatlıkla tekrar dolgu uygulaması yapılabilir.

Gözaltı ışık dolgusu ile gözaltındaki torbalanma giderilebilir mi?

Gözaltındaki torbalanmalar, göz çevresindeki yumuşak dokularda gevşeme ve sarkma nedeniyle gelişmektedir. Torbalanmaların asıl tedavisi cerrahidir. Ancak yine de dolgu uygulaması ile gözaltındaki torbalanmaların belirginliği azaltılabilir.

Dolgu Uygulaması hangi mevsimde yapılmalıdır?

Herhangi bir mevsimde dolgu uygulaması yapılabilir. Bununla beraber hastalarımızın en çok tercih ettiği mevsim sonbahar ve kış aylarıdır.

Uygulama sonrasında çalışabilir miyim?

Dolgu uygulamasının hemen sonrasında herhangi bir kısıtlama olmadan çalışılabilir. Bu konuda herhangi bir aktivite kısıtlamasına gerek yoktur.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Kültür & Sanat

KİTAPLAR Yaşam Terapisi Yazar: Bircan Yıldırım Yayınevi: Destek Yayınları Sayfa Sayısı: 208 ISBN: 9786053112129 Aradığını bulduğun yerdesin. O,…