Kültür & Sanat

KİTAPLAR

Yaşam Terapisi

Yazar: Bircan Yıldırım

Yayınevi: Destek Yayınları

Sayfa Sayısı: 208

ISBN: 9786053112129

Aradığını bulduğun yerdesin. O, diğerlerinde gördüğü iyiliğin, kötülüğün, güzelliğin, çirkinliğin, korkunun, sevginin, zenginliğin, fakirliğin bastırdığı bilincinin derinlerinden gelen kendi yansıması olduğunu anlamıştı. O, tüm yansımalarını sahiplenerek, kendisinin bu dünyada en iyi versiyonunu oluşturacağına dair söz vermişti. O, kendi bilincini dünyaya yansıttığını anlayıp, karanlık dünyasını aydınlatmayı seçmişti. O, giderek içinde daha da büyüyen yalnızlık hissinden ve dinmek bilmeyen sessiz çığlıklarından özgürleşmişti. O, bundan sonraki yaşamını, her şeyde Yaradan’ın aşkını hissederek, tutkuyla ve tereddüt etmeden istediği gibi yaşamaya adamıştı. O, kendisindeki kötülüğü, diğerindeki iyiliği kabul ederek içindeki savaşı durdurabileceğini anlamıştı. O, ışığına ve gölgesine sahip çıkabilecek kadar yürekliydi! O, öfkesinin öfkelendiği kişiden çok kendisine zarar verdiğini kavramıştı. O, önce içindeki sonra da tüm dünyadaki savaşı durduracağına inandığı bu kitaptaki bilgileri yaymaya kendisini adamıştı! Ve içimizden biri olan “O”, aslında hepimizin birer yansımasıydı! Bilinçsizce merak ettiği değil, bilinçli farkındalıkla olmak istediği kişiye dönüşme cesareti gösteren tüm yüreklere..

Kalbimin Can Mayası

Yazar: İclal Aydın

Yayınevi: Artemis Yayınları

Sayfa Sayısı: 440

ISBN: 9786053İNSAN BİR HİKÂYEYE KENDİNİ KAPTIRDIĞINDA, BİR BAKIYOR Kİ KARŞISINDAKİNİ ANLAMAYA BAŞLAMIŞ.

“Nedenini bilmeden peşine düştüğümüz duyguların, izini sürdüğümüz tutkuların, hapishanemiz olan korkuların bize bizden önceki nesilden kaldığına kanaat getirdim. Unutmamak, hatırlamak, birbirini tamamlamak için aslında.”

Diken kelebeklerinin göçü altı nesil sürüyorsa ve nesiller birbirinde devam ediyorsa, dağın bu yanıyla öbür yanını, denizin bu ucuyla öteki ucunu, bir kıtanın başlangıcıyla bitimini aynı anda görebilen

hangi nesildir?

Kapalı bir kapının iki tarafında iki insan duruyor. Rüçhan ve Nesrin. Türkân ve Mine. Kartal ve Somer. Peki, bir sonraki nesilden Defne ve Somer’in öteki kızı Kiraz kendi aralarındaki kapıyı aralarsa, diğer kapalı kapılara ne olur?

Dün, bugün ve yarın, bir neslin yolunda kesiştiğinde hikâyeler nasıl değişir?

Belki de, Kiraz’ın Defne’ye söylediği gibi bir aynaya tutulur bütün hikâyeler:

“Büyürken, genç kız olurken fark ettim ki, benim annem de sen ve senin annen için öteki kadın.

Annelerimize yaşatılan reddedilişin iki ucuyduk seninle. Rüçhan Hanım’ın ölüme giderken hüzünle baktığı bir aynayız biz. Birimiz aynanın sırrı, diğerimiz camıyız.”

Üç kız kardeş Türkân, Dönüş ve Derya’nın hikâyesi, Ayvalık’ta kaldığı yerden, bağımsız kurgusu ve tanıdık karakterleriyle devam ediyor.

Meyra-Bir Bosna Hikayesi

Yazar: Sinan Akyüz

Yayınevi: Alfa Yayıncılık

Sayfa Sayısı: 628

ISBN: 9786050381108

“Son günlerde,” diye konuşmasını sürdürdü Meyra, “bir duygu her karanlık çöküşünde gelip yakama yapışıyor. Onu yenmek için bir şeyler yapmak zorunda hissediyorum kendimi. Bazen korkum ve üzüntüm birbirine karışıyor. Sabrım, bütün korkularım, belirsizliklerim ve acılarım… Hepsi sanki bu duyguda bir araya gelmiş gibi. İşte o zaman aklıma sen geliyorsun, seni düşünüyorum. Özellikle de akşamın o ilk saatlerinde…”

Meyra: Bir Bosna Hikâyesi, Avrupa’nın orta yerinde, bütün dünyanın gözlerinin önünde gerçekleşen 20. yüzyılın en büyük trajedisine, Bosnalı Müslümanların soykırımına odaklanıyor.

Tamamen gerçeklere dayanan kişisel hikâyelerden, acılardan yola çıkan Sinan Akyüz, sadece siyasi meseleleri etkili bir biçimde ortaya koymakla kalmıyor, mikro düzeyde iki insan arasında –komşu, arkadaş, sevgili, akraba– oluşan duyguları da ustalıkla gözler önüne seriyor.

SİNEMALAR

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

Tür: Biyografi , Dram , Spor

Yapımı: 2019 – Türkiye

Yönetmen: Özer Feyizoğlu

Oyuncular: Hayat Van Eck, Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk, Gürkan Uygun, Recep Renan Bilek

Bütün otoritelere göre tüm zamanların en iyi haltercisi olarak gösterilen efsane halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatını anlatacak film, kendisinin ölüm tarihi olan 18 Kasım’da 2019 yılında vizyona girecek.

Doktor Uyku

Tür: Korku

Yapımı: 2019 – ABD

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Zahn McClarnon, Carl Lumbly, Alex Essoe

The Shining filminin devamındaki olayları konu alan filmde, genç Dan Torrence genç ve kendisiyle benzer güçlere sahip bir kızla tanışır. Torrence kızı, The True Knot adındaki, ölümsüz olmak için çocukları avlayan bir kötüden korumaya çalışacaktır.

Asfaltın Kralları

Tür: Aksiyon , Biyografi , Dram

Yapımı: 2019 – ABD

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal, Caitriona Balfe, Noah Jupe

1966 yılında düzenlenen Le Mans Yarışı’nda yaşanılan gerçek olayları ışık tutuyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan kendileri için özel bir araba yapmaları için istekte bulunurlar. Matt Damon’ın canlandırdığı otomotiv vizyoneri Carroll Shelby  ve Christian Bale ‘in canlandırdığı İngiliz şoförü Ken Miles’ın  başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlerde bir numara olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda yenmek için neler yapabileceklerini düşünmeye ve bu konuda çalışmaya koyulurlar.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like