Banu Ersan Barbaros Köyü’nün kitabını yazdı, belgeselini çekti

Köyüme miras bırakmak istedim

Urla’nın Barboros Köyü’nü “Sıradam’dan Barbaros’a” adlı kitabıyla gelecek kuşaklara aktarmak isteyen Banu Ersan, eserini bir grup sanatçı arkadaşının yardımıyla belgesel olarak da çekti. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi alan Banu Ersan, “Doğduğum, büyüdüğüm köyüm için birşeyler yapmam gerekiyordu. Bu kitap ve belgesel ile kalıcı bir eser bıraktığım için mutluyum” dedi.

Barboros Köyü’nün iki yıldır düzenlenen “Oyuk Festivali” ile tarihi kurgusuna turizm olgusunu da eklemek istediğini belirten Banu Ersan, çalışmasını Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a da aktardı. Ersan, 700 yıllık bir tarihe sahip olan Barbaros Köyü’nün önce Başköy, daha sonra da Sıradam olarak isim aldığını anımsattı. “Sıradam’dan Barboras’a” adının bu nedenle kitaba verildiğini vurgulayan Ersan şunları söyledi:

“Ben bu köyde 1983 yılında dünyaya geldim. Köyümün tarihi, kültürü, gelenekleri, görenekleri, yerel lezzetleri ve yöresel oyunları hep dikkatimi çekerdi. Bunların tümünü birarada aktaracağım bir çalışmayı hayal ettim ve bu hayalimi bir grup arkadaşımın da desteğiyle gerçeğe dönüştürdüm. Bana destek olan önce köy halkına teşekkür ederim. Belgeselde yönetmenimiz Kadir Bayar’ın yanırısa Menderes Samancılar, Aytaç Arman da destek veren sanatçılarımız arasındaydı. Kitabımızdaki fotoğrafları da Sergen Atuk, Kadir Bayar çekti. Eski fotoğraflar konusunda da Nadir Ersan’dan yardım aldım.”

 

Başkan’dan teşekkür

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Barbaros Köyü’nün konukların ziyaret listesine girdiğini, bundan sonra daha da ilgi göreceğine inandığını belirtti. Köyde açılan Kurs Merkezi ile belediye olarak çalışmalara destek verdiklerini belirten Başkan Sibel Uyar, “Sıradam’dan Barbaros’a” kitabını yayınlayan Banu Ersan’ı kutladı, “Urla’mız tarihi dokusu, doğasının yanı sıra tarımıyla da dikkat çekiyor. Her geçen gün kentimize olan ilgi artıyor. Urla’nın bir önemli yöresi de Barbaros Köyümüz. Köyün markalaşması için önemli bir çalışma yapan Banu Ersan ve arkadaşlarına teşekkür borçluyuz” dedi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like