Akarca’da “mavi bayrak” geri döndü

Seferihisar Akarca Koyu’nda geçici olarak indirilen mavi bayrak yeniden göndere çekildi. İl Halk Sağlığı yetkililerinin Akarca Plajı’ndaki 6 farklı noktadan aldığı deniz suyu analiz sonuçlarının temiz çıktığı açıklandı. İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise Seferihisar Atıksu Arıtma Tesisi’nin tam kapasiteyle çalıştığı ve tesisin çıkış suyundaki değerlerin kabul edilenden çok daha temiz olduğu belirtildi.

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Akarca Koyu, mavi bayrağına yeniden kavuştu. Geçtiğimiz haftalarda Seferihisar Atıksu Arıtma Tesisi’nin arıtılmış sularının denize döküldüğü noktadan 1 km’den daha uzak bir yerden numune alınarak yapılan analizlerde sınır değerlerin üzerinde

kirlilik tespit edilmesi üzerine Akarca Koyu’ndaki mavi bayrak geçici olarak indirilmişti.

İZSU Genel Müdürlüğü ise yayınladığı raporlarda arıtma tesisinin çıkış sularının ön görülen standartlardan çok daha iyi kalitede olduğunu ortaya koymuş, kirliliğin söz konusu numunenin alındığı bölgede faaliyet gösteren sabit kamp, tesis, siteler veya tur teknesi gibi hareketli kirleticilerden kaynaklanabileceğini açıklamıştı.

Bu gelişmenin ardından 14 Temmuz’da geçici süreyle önlem amaçlı indirilen Mavi Bayrak, Seferihisar Belediyesi tarafından Halk Sağlığı yetkilileriyle Akarca plajında 6 farklı noktadan alınan deniz suyu analiz sonuçlarının temiz çıkmasıyla yeniden asıldı.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like