Kadınlara Cesaret ve İlham Verecekler 

GİFED’den Girişimcilik Zirvesi

 Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED),  Global Girişimcilik Haftası kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi YÜKAM paydaşlığında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Girişimcilik Zirvesi düzenliyor.
Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini güçlendirmek amacıyla kadınların da bu sistemde var olması için çalışmalarına devam eden GİFED, 16 Kasım tarihinde İZİKAD’ın ev sahipliğinde düzenleyeceği zirve ile Anadolu’dan ve Kıbrıs’tan iş kadınlarını bir araya getirecek.



GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, GİFED üyesi dernekler BUİKAD, İZİKAD, İŞKAD, KOİDER, KAİSDER, AFİKAD, AYİŞKAD, GİKAD’ın aktif katılımı ile bu zirveyi hazırladıklarını belirtti. KKTC’den de artık kardeş dernek olarak gördükleri Kıbrıs İKD ve Kıbrıs GİKAD’ın da zirveye katılacağını hatırlatan GİFED Başkanı Serter, “Dünyanın kadın girişimciliğine, kadın bakışına ve kadın dokunuşuna ihtiyacı var. Türkiye’nin de gelişmesi ve ekonomik anlamda daha iyi noktalara gelebilmesi açısından kadın girişimciliğinin artırılması gerekiyor. Bu zirve ile bu hedefe nasıl yürüneceği, yollarını ve kapsamını belirleme noktasında önemli bir işlev görecek” dedi.

Ülkemizin yarısını oluşturan  kadın nüfusunun Türkiye için çok büyük bir avantaj  olduğunu vurgulayan Serter, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu etkinlikle kadınlara cesaret ve ilham vermek istiyoruz. ‘Yapabilirsin’ demek istiyoruz. Çünkü sadece ülkemizin değil aslında “dünyanın kadın girişimciliğine ihtiyacı var. Tüm iş kadınlarını ve iş yaşamında kadının etkisinin artmasının gerekliliğini fark eden, gören, destekleyen tüm iş insanlarını zirvemize bekliyoruz”

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Yalnız değilsiniz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Alzheimer ve Demans Merkezi’nden faydalanan hastalar ile aileleri, dayanışma kahvaltısında bir araya geldi. İzmir Büyükşehir…