Art Academy’den içeri adımınızı attığınızda, siz sarmalayan bir melodiyle hayatınızın dansı başlar.

Art Academy İzmir, yeni sistemiyle ve alanlarında uzman eğitimcileriyle sanata destek veren üç katlı bir kurum. Yazarlıktan müziğe, genel kültürden tiyatroya disiplinler arası etkileşime açık bu nezih mekân, hayvanların, çocukların ve çiçeklerin de var olabildikleri, büyülü bir ortam gibi. Öğrenciyi merkeze alan, ona entelektüel birikim yükleyen ve katılımcıların da birbirleriyle etkileşim halinde oldukları, her yerinden sanat akan bir çeşme. İçeri adımınızı attığınızda, siz sarmalayan bir melodiyle hayatınızın dansı başlar.

Art Academy İzmir, çocuklara pedagoglar eşliğinde verilen drama eğitimlerinden yetişkinlere sunulan imkânlara, kamera önü oyunculuğundan güzel sanatlara hazırlığa değin çeşitli alanlara kapı aralıyor. Akademi bünyesinde yapılan ‘‘workshop’’lar, her sene düzenlenen sanat kampları ve herkese açık etkinlikler de gelişime açık olan insanlara sunulmuş renkli davet niteliğinde.

Sanatsal varlığından taviz vermeden, giderek daha da profesyonelleşen Art Academy İzmir, evrensel düzeyde birlikteliği yayan bir sıçrama noktası olma misyonunu da devralmış. Fatih Paşalı’nın ve Bahadır Abşin’in önderliğinde gelişen merkez profesyonel anlamda kendini kanıtlamak üzere büyümeye devam ediyor.

Art Academy eğitimleri:

Tiyatro

Art Academy İzmir’in eğitmen kadrosu kendi branşlarında akademik eğitimini tamamlamış; alanlarında tanınan, deneyimli ve donanımlı eğitimcilerden oluşuyor. Ayrıca, sınıflarında öğrenci sayısı olması gerektiği gibi; minimum tutulmaktadır.

Sinema ve dizi oyunculuğu

 “Sinema ve TV. Dünyası, anlık popülerliği getirebilir. Doğru eğitim başarıyı/kalıcılığı sağlar.”

 Eğitmen kadrosu, sektörde önemli projelerde görev almış eğitimli sanatçılardan oluşan kurumda dersler uygulamalı olarak kamera önünde, yönetmenin ve oyunculuk hocasının yönergeleriyle yapılanıyor. Öğrencilerin yer alacağı projeler, eğitmenleri tarafından özenle incelenerek çalışılıyor.

 

Tiyatro yetenek sınavlarına hazırlık

Konservatuvarların ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin Tiyatro Bölümlerine hazırlık programı, sınav tarihlerine kadar, yoğun bir eğitim süreci içeriyor.

Sinema – TV

Art Academy İzmir Sinema Televizyon kurslarında; senaryo yazmayı, film çekmeyi ve bir filmi kurgulamayı öğrenebilirsiniz.

Dramatürji Hocası Neslihan Yalman’dan Art Academy İzmir’de yazarlık eğitimi

 “Yazmak; öğrenerek çoğalmaktır.” 

“Yazmanın insanın kendisini ifade etmek için önemli bir araç olduğunu belirtirsek, bunun için seçilen sözcüklerden paragraf yapısına, üslubunu oluşturmadan dünyaya yeni bir yorum katmaya kadar birçok nüansın etkinliğini fark etmeliyiz. Yazarlık dersleri size sadece yazar olmak yolunda bir kapı açmaz, kendinizi tanımanız ve özgür hissetmeniz için  de fırsatlar sunar.

Yazarlık dersleri dünyaya bakış açınızın da dönüşmesini, hayatı gözlemleyerek, kendi dünyanızda sindirmenizi ve onu geri dönüştürerek dışa yansıtmanızı sağlar.

Yazarlık eğitimiyle birlikte, özel olarak güzel sanatlar yazarlık bölümüne hazırlık eğitimi de verilebilmektedir.”

Müzik ve resim

“Müziksiz hayat bir hata olurdu.”

 Art Academy İzmir’de Güzel Sanatlar Liseleri ve Fakültelerine hazırlık kurslarının yanı sıra bireysel ve gruplar halinde hobi amaçlı müzik dersleri devam ediyor.

Çocuklar için yaratıcı drama

 “Drama yaşamın provasıdır.”

Yaparak, yaşayarak öğrenmek… Kendini gerçekleştirmek. Bu denli önemli bir konuda titiz yetkin öğretim kadrosuyla ve tiyatro pedagojisi temelli eğitim anlayışıyla çocuklar için drama eğitimi Art Academy İzmir’de.

Çocuklar için psikodrama

Psikolog Yaşam Kaya ile Çocuklar İçin Psikodrama Atölyeleri çok yakında Art Acadmy İzmir’de!

 5/9, 10/13 ve 14/17 yaş grupları için çocuk psikodraması ve çocuk grup çalışmaları. 

 

Programın Amacı:

– Özgüven becerisinin gelişmesi,

– Sosyal becerilerin gelişmesi,

– Karakter ve benlik gelişimi,

– Teknoloji bağımlılığı sorununun aşılması,

– Okul / sosyal hayat ve aile arasındaki problemlerin giderilmesi,

– Velilerin çocukları ile sağlıklı iletişim kurması,

– İdeal çocuğa ulaşmak…

Program kapsamında her grup terapisinden sonra velilerle bire bir görüşme ve danışmanlık hizmeti veriliyor.

Çocuklar için modern dans

Merkezin Dans Eğitmeni Biricik Aydemir, çocuklar için modern dansın etkisini şöyle anlatıyor.

Çocuklar için modern dansın amacı; beden, mekân, zaman ritim ve koordinasyon kavramları arasında ilişki kurmalarını sağlamak ve hareket kapasitelerini artırmaktır. Modern dans çocuklara duygu ve düşüncelerini müzik eşliğinde farklı teknikler ile ifade etme yetisi ve özgürlüğü verir. Esneklik temel bazlı olarak devam eden modern dans programımız çocuklarımızın beceri ve öğrenim seviyeleri kapsamında kur sisteminde devam eder. Dans disiplinine sahip olan çocukların korkaklık duygusundan uzaklaştığı, sosyalleştiği doğru duruş teknikleri kazandığı, toplum içinde uyumlu insanlar olduğu ve estetik zekâsı gelişmiş çocuklar olduğu gözlemlendiği bilinmektedir.”

Çocuklar için cimnastik

Bütün spor branşlarının temelini oluşturan cimnastik sporunun yaş sınırı 3-10 yaş arası kabul ediliyor. Belli bir süre cimnastik sporuyla uğraşan çocuklar;  denge, kuvvet, çabukluk, esneklik el-göz, sinir-kas koordinasyonu, kontrol ve bedenini bilinçli bir şekilde kullanabilme yeteneği kazanmış oluyorlar. Cimnastik yapan çocukların yaşıtlarına göre daha çok sosyalleştiklerini,  hiperaktif çocukların sakin davranışlar sergilediklerini kas-kemik yapısını kuvvetlendiği de gözlenmiş. Çocukların fiziksel ve sosyal yönden gelişmesini destekleyecek cimnastik programlarını Art Academy İzmir’de bulabilirsiniz.

www.artacademyizmir.com

 

 

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Korku nedir?

Korkmak… İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için, sevmekten korkuyor. Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için. Düşünmekten korkuyor sorumluluk…