Geleneksel Türk El Sanatları Güzelbahçe’de vitrine çıktı

Güzelbahçe 5. Geleneksel Türk El Sanatları Festivali başladı. 9 ayrı kentten, 43 ayrı sanat dalından, 58 zanaatçının katıldığı etkinlik beş gün sürecek.

 

Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği’nin işbirliği ile düzenlenen Güzelbahçe 5. Geleneksel Türk El Sanatları Festivali başladı. KKTC, Adıyaman, Balıkesir, Denizli, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mardin ve İzmir’in çeşitli ilçelerinden gelen 58 usta, Güzelbahçe İlhan Selçuk Parkı’nda hem eserlerini sergiliyor, hem de sanatlarını icra ediyor.

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı festivalin açılışında bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Geleneksel Türk El Sanatları, Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturmuştur. Geleneksel Türk El Sanatlarımızın içerisine; halıcılık, kilimcilik, kumaş dokumacılığı, yazmacılık, çinicilik, seramik, deri işçiliği, taş ve maden işçiliği, sepetçilik, semercilik, keçe yapımcılığı, örmecilik, ahşap, ağaç işçiliği, aplike, kitre bebek, sedef kakma, tel sarma, takı tasarım, su kabağı işleme, maket ustalığı, mask, minyatür resim, kaat’ı sanatı, ebru sanatı, çarık yemeni, baston gibi pek çok sanat dalı giriyor. Amacımız bu yok olmaya yüz tutan el sanatlarımızı yaşatmak” dedi.

Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği Başkanı Emel Ardahanlı, “Amacımız, ülkemizde kaybolmaya yüz tutan geleneksel Türk El Sanatlarımızı geleceğe taşımak ve genç kuşaklara tanıtmak. Daha nice beş yıllar diliyorum” diye konuştu.

Festivalin açılışından sonra Başkan İnce ve davetliler stantları gezdi, daha sonra “Mahalleden Arkadaşlar” topluluğunun verdiği konserle devam eden festivalde gündüz stantlarda satış yapılacak, workshop gösterileri gerçekleştirilecek, gece de konserler verilecek. Yalı Mahallesi İlhan Selçuk Parkı’nda açılan festival 12 Eylül gününe kadar devam edecek.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like