Ressam Resul Aytemür’ün Resim Sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açıldı.

Kullandığı teknik ve renk anlayışıyla günümüzde çağdaş Türk figür resminin en önemli uygulayıcılarından olan ressam Resul Aytemür’ün resim sergisi 7 Aralık 2018 Perşembe günü Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açıldı.

Yoğun boya kullanımı ve geniş fırça darbeleriyle resmettiği, biçim ve içeriği bir araya getirdiği eserlerinde gündelik yaşamı; parkları, denizde yüzen insanları, pasajlardaki çay ocaklarında sohbet eden insanları durum tespitleri yaparak aktaran sanatçı Resul Aytemür’ün sergi açılışına İzmirli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. İzmir iş ve sanat dünyasından sanat severlerin katılım gösterdiği açılışa Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları da katıldı.

Sanatçı, galeride yapılan bir söyleşi ile de sanatseverlerle buluştu. Sanat severlerin yanı sıra güzel sanatlar lisesi öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği söyleşide sanatçı Resul Aytemür resim sanatına olan ilgisinin başladığı çocukluk yıllarından bu güne değin sanat yaşamının gelişimini anlattı. Resul Aytemür konuşmasında: “Resim sanatına çok küçükken başladım. Aynı zamanda sporla da ilgileniyordum. Hem futbol oynadım hem resim yaptım. Resmi bırakıp Malatyaspor’da futbola başlayacağım zaman sanatçı Aka Gündüz Temur resimlerimin çok iyi olduğunu söyleyerek resim sanatını bırakmamam, hem resmi hem sporu devam ettirmem gerektiği konusunda beni ikna etti.” diyerek sanat ve sporun yaşamındaki önemini vurguladı. Söyleşiye katılan sanatseverlerin resimlerini nasıl yaptığı ve resimlerindeki çok renklilik ve renk uyumuyla ilgili sorusuna Resul Aytemür şöyle yanıt verdi:” Resim yapmaya karar verdiğimde konuyla ilgili en az on tane desen çalışırım. Sonrasında bu desenleri kompozisyon haline getirir kağıda yerleştiririm. Fotoğraflar çeker, konuyla ilgili araştırma yapar, eskizleri tamamlar, en son olarak da tuvale geçer resmimi yaparım. ResimlerimdeTürkiye’nin renklerini kullanıyorum. Bu renkler her gün sokakta, doğada karşımıza çıkıyor.”

Resul Aytemür’ün resim sergisi 19 Ocak 2019 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Resul Aytemür kimdir?

1951yılında  Malatya’da doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi YüksekResim Bölümü, Neşet Günal Atölyesi’nden 1978 yılında mezun oldu. Aytemür, resimlerinin konularını neredeyse tamamen İstanbul’un güncel yaşamından alır. Aytemür’ün resimlerinde canlılık, cümbüş ve kargaşa göze çarpar; karakterlerin yaşama çabaları, kaygıları ve dramları ön plandadır. Yakın dönem resimlerinde plajda güneşlenen veya denize giren insanları konu aldığı resimlerine de kentin kalabalığı ve kargaşası hakimdir. Aytemür’ün konularını ele alış biçimi onun sarı, kırmızı, yeşillere geniş yer verdiği ve parlak tonlarda kullandığı renk anlayışıyla birlikte kendine has oldukça vurgulu  bir anlatıma dönüşür. 29kişisel sergi açan ve 32 karma sergiye katılan sanatçının  2 ödülü bulunmaktadır.

Ödüller

1990    Türkiye Jokey Kulübü, 2.Resim Yarışması Birincilik Ödülü
1990    Tekel Geleneksel Resim Yarışması Birincilik Ödülü

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like