Çeşme Yaz sezonuna hazır

Boyalık Beach Hotel SPA misafirlerini bekliyor

Türkiye’nin en önemli turizm noktalarının başında gelen Çeşme, yaz sezonuna tüm tesisleri ile hazır. 12 ay açık beş yıldızlı otelleri, dönemsel kapılarını açan özellikle Alaçatı otelleri ile Ege Bölgesi’nin en prestijli turizm lokasyonu olan Çeşme’nin 2019 turizm sezonunda rekor doluluk oranına ulaşması da bekleniyor.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı olan aynı zamanda Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten Boyalık Beach Hotel SPA Genel Müdürü Orhan Belge, 2019 yaz sezonuna Çeşme’nin tüm tesisleri ile hazır olduğunu ifade etti.  Özellikle yabancı turist sayısında

2017 yılından 2018 geçen yıl artan bir ivme yakaladıklarını söyleyen Belge, bu sene dövizdeki yükselişe bağlı olarak yabancı turistin oranının artmasını beklediklerini vurguladı.

Yabancı turist hamlesi

Çeşme’nin yedi sekiz sene önce iç pazara yönelerek dış pazarı göz ardı ettiğini, bunun sonucu olarak yabancı turist sayısının çok azaldığını söyleyen Belge, “Artık bu oranı dengeleme yönünde çalışmalar yürütüyoruz. Yabancı turist, yerli turist kadar önemli. Bodrum veya Antalya’nın daha çok dış pazara yönelik, Çeşme ise iç pazarı ile kuvvetli. Ancak bu oran yüzde 65 yüzde 35 olmalı. Hatta yüzde 50 yüzde 50 seviyesine de ulaşabilmeli” dedi.

Çinliler Çeşme’yi keşfetti

Yurt dışında önemli turizm fuarlarına mutlaka katıldıklarını dile getiren Belge, özellikle Çin’in Türkiye’yi ve İzmir’i keşfettiğine dikkat çekti. Çinli turist sayısının Çeşme ve İzmir’de Almanlardan sonra ikinci sıraya yerleştiğine dikkat çeken Belge, “2018 yılı Çin’de Türkiye yılıydı. Çin bizi yeni yeni keşfediyor. Çin’in potansiyelini düşünürseniz, bölgemize ve ülkemize faydasını tahmin edersiniz. Çin’den İzmir’e direk uçuş olması için uğraşıyoruz. Alaçatı ve İzmir’i o kadar çok benimsediler ki Boyalık Beach Hotel’de 12 ay Çinli bulabilirsiniz. Boyalık Beach Hotel’de yabancı turist sayısı 2018 yılında 2017 yılına göre yüzde 127 arttı. Dolayısıyla yabancı turist oranı yüzde 11’lerden yüzde 25’lere çıkmış oldu. Bunu daha da arttıracağız” diye konuştu. 

Erken rezervasyonlar doldu

Çeşme genelinde erken rezervasyonların iyi gittiğini ifade eden Belge, “Boyalık Beach özelinde diyebilirim ki geçen yıl bu zamanlarda yüzde 10 civarında olan erken rezervasyonlar yüzde 14’lere geldi ve durdurduk. Erken rezervasyona müthiş talep var. Bu sene çok olumlu bir turizm sezonu bizi bekliyor. Çeşme’yi en az 6 ay doluluğun tam yaşandığı bir destinasyon haline getirmeliyiz” dedi.

Hazırlıklar tamam

Boyalık Beach Hotel, Villasaray ve Kalinda İnn tesisleri ile Çeşme’de en fazla yatağa sahip olan Viltur Grubu’nun turizm sezonu öncesi hazırlıklarını tamamladığını belirten Belge, sözlerini şöyle tamamladı: “Boyalık Beach Hotel olarak mavi bayrak, yeşil anahtar ve yeşil yıldız sahibiyiz. Çalıştığımız bütün acentalardan her yıl müşteri memnuniyeti ödülü alıyoruz. Boyalık Beach Hotel,  yenilenmiş show büfesi, yeni yüzüyle plajı, daha aktif bir çocuk kulübü, animasyon gösterileri ve yaz içinde misafirlerine sunacağı sürprizlerle yeni sezonu bekliyor. Villasaray yazlık villa konsepti ile 15 Mayıs’ta sezonu açıyor, daha çok Alaçatı’ya günü birlik ya da birkaç gün gelerek eğlenmek isteyen konukların tercih ettiği Kalinda İnn ise termali ve kalitesi ile sezonu zaten Ot Festivali’nde açtı. Kısacası biz grup olarak sezona hazırız, Çeşme de hazır. Misafirlerimizi bekliyoruz. ” 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like