Aile Eğitimleri Projesi başladı

26 yıldır ihtiyaç sahibi çocukları ve anne babalarını eğitim yoluyla destekleyen AÇEV ve 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta el ele vererek “Aile Eğitimleri Projesi”ni hayata geçirdi. Proje, anne ve babaları ebeveynlik rollerinde desteklemeyi, onları çocuk gelişimi konusunda bilinçlendirmeyi ve çocuklarıyla iletişimlerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Proje, İstanbul ve İzmir’in ihtiyaç sahibi bölgelerine ulaşacak

Generali Sigorta’nın desteklediği ve erken yaşlardan itibaren çocuğun ebeveynleri ile kurduğu ilişkinin kritik bir önem taşıdığı gerçeğinden hareketle oluşturulan proje kapsamında, İstanbul ve İzmir’in ihtiyaç sahibi bölgelerinde AÇEV’in Anne Destek Programı ve Baba Destek Programı uygulanıyor. Projenin 2019 yılı eğitim uygulamaları dahilinde açılan 64 grupla toplamda 585 babaya ve 328 anneye ulaşılırken, 2020’de ise 455 annenin ve 375 babanın daha ebeveynlik becerilerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Generali Sigorta gönüllüleri projeye destek veriyor

AÇEV’in gönüllü eğitimci kadrosu tarafından uygulanan programlarla, çocuklarını özgüven ve umutla büyüten annelerin ve çocuklarının bakım ve gelişiminde sorumluluk alan babaların sayısının artması amaçlanırken, Generali Sigorta gönüllüleri de farkındalık ve kaynak geliştirme faaliyetleriyle projeye destek veriyor.

Generali Hakkında

Generali Sigorta A.Ş. ise 150 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Generali, uluslararası arenada güçlü varlığa sahip, bağımsız bir İtalyan gruptur. 1831 yılında kurulan Generali, dünyanın lider sigorta şirketlerinden biri olup, 2018’de 68 milyar Euro toplam prim geliriyle 60’a yakın ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir. Grup, dünya genelindeki 71.000 çalışanı ve 57 milyon müşterisiyle, Batı Avrupa’da lider konumda yer alırken, Orta ve Doğu Avrupa’nın yanı sıra Asya’da da giderek artan bir değerde varlığa sahiptir.

AÇEV Hakkında

AÇEV 1993 yılında kuruluşundan bu yana, erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışıyor. Ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklar, anne babalar ve genç kadınlar için bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. Erken çocukluğun gelişimsel olarak yaşamın en kritik dönemi olduğuna dair bulgulardan hareket eden AÇEV, bu döneme yönelik müdahaleler ve savunu faaliyetleri üzerinden fırsat eşitliği sağlamak üzere yürüttüğü çalışmalarını sürekli olarak araştırmalarla destekliyor. Uygulamalarında “ekolojik” yaklaşımı temel alarak, gelişen bireyin çevresini de eğitmek yoluyla gelişime katkıda bulunmayı hedefleyen programlar üretiyor. Okul öncesi yaş çocuğunu ve yakın çevresini güçlendirme amacıyla yola çıkan AÇEV, anne eğitimlerinin yanı sıra, baba eğitimleri, okul öncesi eğitimler, kadın okuryazarlığı, kadınların güçlenmesi gibi birçok alanda faaliyetlerini sürdürüyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like