Ballı hayır…

Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Ortaokul öğrencileri tamamen
organik bal üreterek kurdukları kooperatif ile satarak elde ettikleri
geliri ihtiyaç sahibi okullara yardım ediyor.

Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Ortaokul öğrencileri bal üretimini hayır işlerine dönüştürüyor. Balçova Baraj bölgesindeki 17 kovandan yılda ortalama 60-70 kilo bal aldıklarını anlatan Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Özkaya, şöyle konuştu:
” Ortaokul öğrencilerimiz kurdukları bal üretim ve satış kooperatifi ile Balçova’ da çam ormanları ve sayısız çiçek plan ortamda bulunan kovanlarımızda tamamen organik yılda 60-70 kilo bal üretiyor. Bal üretimi yıllara göre havanın nemine göre değişiyor. Üretim sırasında hiç bir sentetik ürün kullanılmıyor.  İlaçlar bile sentetik değil.”

Üretilen balların okullardaki marketlerde ya da semt pazarlarında öğrencileri tarafından satıldığını kaydeden Özkaya,” Çocukların üretim yanında ticaret, alışveriş bilgi ve deneyimi almasını da sağlıyoruz” dedi
Satılan baldan,  tıpkı diğer tarımsal ürünler gibi elde edilen gelirin yarısını öğrenciler paylaşırken kalan kısmı da ihtiyaç sahibi okullara kütüphane, engelli sınıfı, okul tadilatı, bilgisayar bağışladıklarını bildirdi. Özkaya, “Geçen yıl geçen yıl 97 bin lira tarımsal ürünlerden satış geliri elde ettik. Gelirimizin tümünü hayır işlerinde kullandık” diye konuştu.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Osteoartrit

Bu yazımda sizlere kedi ve köpeklerimizde çok yaygın şekilde rastladığımız Osteoartrit hastalığından bahsetmek istiyorum. Osteoartrit kelimesi, üç ayrı…