“Bisiklet Kenti İzmir” projesi İnciraltı’ndan başladı

İnciraltı’ndan bisikletine binen, Kuş Cenneti’ne kadar kesintisiz gidebilecek.

 

Sağlıklı ve çevreci ulaşım aracı bisikletin kent içi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Bisiklet Kenti İzmir” projesi başladı. Mavişehir ile İnciraltı Öğrenci Yurtları arasında kalan güzergâhta özel park yerleri ve kioskların kurulumu tamamlandı.  Alsancak Limanı ile İnciraltı arasındaki bölgeyi kapsayan ilk etabın açılışını ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gerçekleştirdi. İnciraltı Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen açılışa yoğun ilgi vardı. Kent bisikletlerinin ilk kullanıcısı da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Sisteme üye olan Başkan Kocaoğlu, daha önceden dolum yaptırdığı abone kartını kiosktan okutarak bisiklet kiralama sistemini tanıttı.

Bisikletseverlere ve dernek üyelerine törene katılımlarından ötürü teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, “İnciraltı’ndan bisikletine binen arkadaşımız, Kuş Cenneti’ne kadar kesintisiz gidebilecek. Burada birkaç noktada sıkıntımız var. Turan üst geçidinde yolun yanına bisiklet güzergâhı ilave ediyoruz. Meles’i geçmek için çalışmalarımız var. Bunları da gerçekleştirdiğimizde yolumuz tamamlanacak. İnciraltı–Mavşiehir arasında 40 kilometrelik mesafede 29 istasyonumuz olacak. Bunun bugün 14 tanesini devreye alıyoruz.  Önümüzdeki günlerde istasyon sayısını 29’a tamamlayacağız. 311 bisiklet sayımızı ihtiyaç olursa artıracağız. İsteyen vatandaşlarımız İnciraltı’ndan bisikletini alıp Göztepe Vapur İskelesi’ne gidebilecek ve  bisikleti orada bırakıp yoluna devam edecek. Konak’a işine, alışverişine gidebilecek. Tüm bisiklet kullanıcılarına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Abone kartı da var

BİSİM’den her kesimden insanın yararlanabilmesi amacıyla kiralama ücretleri mümkün olduğu kadar düşük tutulacak. Bisiklet kiralama ücreti ilk 1 saat için 2 TL olarak belirlendi. Sonraki her saat için ise 1 TL ödenecek. Kiralama noktalarında bulunan kiosklardaki pos cihazlarından kredi kartıyla ve park yerlerinden üyelik kartıyla bisiklet kiralanabilecek. Bisiklet kullanım sonunda herhangi bir istasyona iade edildiğinde, kullanım süresi üzerinden belirlenecek bedel kredi kartından tahsil edilecek. Sisteme üye olan kullanıcılar ise dolum yaptırdıkları abone kartıyla kiralama yapabilecek. Bilgilendirme panoları sayesinde de hangi istasyonda uygun bisiklet ile boş park yeri bulunduğu bilgisine ulaşılabilecek.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Azmin Zaferi

Geçtiğimiz yıl Türkiye bölgesel amatör ligine çıkma şansını son maçta kaybeden Narlıdere Belediyespor, takım kadrosundaki istikrarı koruyarak ve…
Devamını oku...

Korku nedir?

Korkmak… İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için, sevmekten korkuyor. Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için. Düşünmekten korkuyor sorumluluk…