Barbaros Polyesi’nde OVADA Yapı Atölyeleri başlıyor!

OVADA yapı atölyeleri Urla’nın Birgi, Barbaros, Kadıovacık, Uzunkuyu ve Zeytinler köylerinin bulunduğu ovasında başlatılıyor. Atölyelerin amacı; insan sağlığını desteklerken binaların çevresel etkisi ile kaynak ihtiyacını azaltan ve ekonomik tasarruf sağlayan yenilikçi yapı örneklerinin artması ve bu yönde ustalığın gelişmesi.


21-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ilk OVADA atölyesinin ev sahipliğini, 590 m2 fonksiyonel Gabion duvara sahip çiftlik binası ve atölyesi ile E-G Mimarlık üstleniyor. Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü işbirliği ile mimarlar Ekin Güven, Onurcan Çakır, Thanos N. Stasinopoulos ve mühendis Ercüment Alyanak katkılarıyla gerçekleşecek atölyede gabion duvarlara oturan jeodezik kubbeli yarı açık alan oluşturulması programlandı.

Atölye eğitmenleri:

• Mimar Ekin Güven/ E-G Mimarlık: Türkiye’nin çeşitli illerinde ve Rusya’da aktif mimarlık ve inşaat uygulamalarına imza atmaktadır. E-G Mimarlık, Türkiye’nin ilk sertifikalı Pasif Ev projesini ve dünyada ölçek bakımından bir ilk olan ‘Ekolojik Kent Tasarım Rehberi’ni Gaziantep ilinde gerçekleştirdi.

• Ercüment Alyanak, makina yüksek mühendisi olarak son üç senedir DOME Küresel Yapı Sistemleri bünyesinde gerçekleştirdiği çalışmalar ile her türlü yaşam alanı için jeodezik kubbe formunda mimari çözümler üretmektedir.

• Yüksek Mimar Onurcan Çakır, Ekonomi Üniversitesi’ndeki yarı zamanlı öğretim görevliliğin yanı sıra mimari proje çalışmalarına ‘Onurcan Çakır Mimarlık’ adı altında Urla’da devam etmektedir. Proje ve uygulamasını gerçekleştirdiği ‘Barbaros Evi’ projesi ile 2015 Türkiye Mimarlık Yıllığı’na seçilmiş ve 2017’de 4. İzmir Mimarlık Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü almıştır.

• Dr. Thanos N. Stasinopoulos, yeşil mimaride uzman bir mimar mühendistir. Mesleki uygulamada olduğu gibi akademik öğretim ve araştırma alanında uzun bir kariyere sahiptir. Halen İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde ders vermektedir.

• Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü-YBE’nin kurucuları:

And Akman, 17 sene boyunca Almanya’da yapı biyoloğu olarak çalışırken aynı zamanda insan ve çevre sağlığını destekleyen mimari proje ve uygulamaları gerçekleştirdi. 2007 yılından itibaren Türkiye’de ‘eds-a mimarlık’ üzerinden devam ederken, kurucusu olduğu YBE çatısı altında yapı insan sağlığı ilişkileri ve doğal yapı malzemeleri üzerine çalışmaktadır.
Merve Titiz, sürdürülebilir tasarım ve planlama alanında uzmanlaştı. 2009 yılında Türkiye’deki ilk Uluslararası Ekolojik Tasarım Buluşması’nı gerçekleştirdi. 2011 itibariyle çalışmalarını sürdürülebilirlik odaklı yerel gelişim, iletişim ve etkinlik yönetimi alanlarında devam ettirmektedir.

Atölye ile ilgili daha fazla bilgiye: http://www.facebook.com/ovada.yapi.atolyeleri

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Yogaya başlarken…

Son dönemde insanlar kurumsal hayatlarını bir anda bırakıp yogaya yöneliyor. Genci, yaşlısı, ev hanımı, öğrencisi aklımıza gelebilecek her…
Devamını oku...

YORGUNUM…

Yoruldum, anlaşılmamaktan. Sevdiklerimi, sevenlerimi ‘dost’ yapmaya çalışmaktan, yüreğime kulak tıkayıp mantıklı olmaya çalışmaktan, haksız ithamlarla yaralanmaktan yoruldum. Sevgime…