İzmir’de yeni hedef “erişilebilir” turizm

Başta engelliler olmak üzere herkesin turizm faaliyetlerinden özgürce yararlanması amaçlayan iki uluslararası örgütün yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. 

 

Avrupa Birliği üyesi ülkeler tarafından başta engelliler olmak üzere tüm gezginlerin özgürce seyahat etmeleri ve “erişilebilir” turizme öncelik verilmesi amacıyla kurulan ENAT ve MENA (Orta Doğu, Kuzey Afrika Ülkeleri Birliği) yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. ENAT Başkanı Anna Grazia, Genel Sekreter Ivor Ambrose, Erişebilirlik Uzmanı Katerina Papamichail, ENAT Ürdün Temsilcisi İbrahim Abu-Helil ve Ürdün Kraliyet Havayolları’ndan Alexandra Anderson’dan oluşan grubu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan karşıladı. ENAT Genel Sekreteri Ivor Ambrose, Ekim ayında İzmir’de “Herkes İçin Sürdürülebilir – Erişilebilir Turizm Forum ve Fuarı” düzenleyeceklerini, alt yapı çalışmaları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli desteği almak istediklerini bildirdi. Merkezi Brüksel’de bulunan birliğin AB fonlarıyla kurulduğunu ve 30 ülkede 200’ü aşkın üyesi bulunduğunu hatırlatan Ambrose, “Amacımız turizmi herkese, özellikle de engellilere erişilebilir hale getirmek. İzmir’de sağlık turizmi açısından büyük potansiyel var. İzmir’i Avrupa’ya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya bir köprü olarak kullanıp erişilebilir bir kent haline getirebiliriz” diye konuştu. ENAT Başkanı Anna Grazia Laura da İzmir’de turizmin gelişimi için büyük aşamalar kaydedildiğini ifade ederek İzmir’i, Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için destinasyon merkezi haline getirmeyi arzuladıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ENAT ve MENA’ya üyelik işleminin kısa süre içinde tamamlanacağını bildiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, ise Engelsizmir Projesi kapsamında engellilerin yaşamanı kolaylaştıracak bir dizi uygulamayı hayata geçirdiklerini, engelliler için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti. Aydoğan, “Erişilebilir turizmde İzmir merkez olabilir. Coğrafi konumu, iklimi, limanı, havayolu ve demiryolu bağlantıları, hoşgörülü insanları ile İzmir öne çıkıyor. Kentin turizmde büyümesi için Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapı çalışmaları sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Şifalı ot yetiştirmek

Şifalı otlar, bahçelerimizin olmazsa olmazı dediğimiz belki de bahçeden evlerimizin içine girip hatta mutfağımızı yönlendirerek damak tadımıza hitap…
Devamını oku...

Ballı hayır…

Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Ortaokul öğrencileri tamamenorganik bal üreterek kurdukları kooperatif ile satarak elde ettiklerigeliri ihtiyaç sahibi okullara…