Tatil Bavulu

Bütün yıl çalışıp, yorulan bedeni ve zihni biraz olsun rahatlatabilmek amacıyla bir mola vermeye karar verdiniz. Belki de önümüzdeki Bayram tatili sayesinde, şehrin karmaşasından ve kalabalığından, biraz olsun uzaklaşabilmek niyetiyle yola çıkmayı düşündünüz ve seyahatinizi planladınız. Uçak biletleriniz, kalacak yeriniz, her şey hazır. Peki bu hazırlık sürecinin belki de en önemli detaylarından biri olan bavul hazırlığı için yapacağınız alışverişlerinizde size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı önerilerimize kulak vermeye ne dersiniz.

Bavul hazırlamak, özellikle tatili dört gözle bekleyenler için keyif vericiyken, bazılarımız için ise çile haline gelebilen bir mesele. Ancak, çıktığınız yolculukta, olası sürprizlere hazırlıklı olmak adına, yanınıza almayı düşünmeniz gereken bazı şeyler olabilir. Tüm detayları düşünülerek hazırlanmış bir bavul, evinizin konforundan uzakta geçireceğiniz günlerde bazen hayat kurtarıcı olabilirken, belki lazım olur düşüncesiyle gereksiz eşyalar ve giysilerle doldurulmuş bir bavul da geçireceğiniz sayılı günleri eziyete dönüştürebilir.

Bizim tavsiyemiz, bavulunuzu hazırlarken, gideceğiniz destinasyon, kalacağınız gün sayısı ve hava şartlarını düşünerek hareket etmeniz. Belki de olası serin akşamlar için ince bir hırka veya şal almanız gerekebilir. Kimlik, pasaport, uçak biletleriniz, varsa kullandığınız ilaçlar, şarj cihazlarınız yanınızdan ayırmamanız gerekenler listesinin başında yer alıyor. Küçük bir dikiş seti de kurtarıcı olabilir.

Elbise ve tulumlar, yaz tatili için ideal parçalardan biri. Rahatlığı, bavulda fazla yer kaplamaması ve başka parçalarla kombinlemek zorunluluğu yaratmamasıyla tercih sebebiniz olabilir. Diğer kıyafetlerinizde de, birbirleriyle kombinlemeye uygun desen ve renk tercihi yaparsanız, alan ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca olası sürpriz akşamlara da, yanınıza alacağınız siyah bir mini elbise ve uygun ayakkabıyla hazırlanabilirsiniz. Bir flip flop da yaz tatili için hazırlanmış bavulun olmazsa olmazlarından.

Onlarsız bir gün bile yapamayacağınız kozmetiklerinizi yanınıza almadan önce seyahat boyu olarak satılan versiyonlarının bulunup bulunmadığına bir bakmanızda fayda var. Bunun yerine, yine seyahat için üretilmiş boş şişelerden edinip, ürünlerinizi bunların içinde muhafaza edebilirsiniz. Makyaj malzemeleriniz için de çoğu markanın seyahat boyları ürünleri mevcut. Küçük bir manikür seti, oje, pamuk gibi yanınıza alacağınız malzemeler, deniz ve güneşten yıpranan elleriniz için kurtarıcı olabilir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like