İzmirliler 10. Ata’ya Saygı Yürüyüşü’nde buluştu

Aydınlık yolumuz Atatürk

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümünde İzmir yine tek yürek oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel 10 Kasım yürüyüşüne onbinler katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 10. kez düzenlediği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” yine büyük bir katılıma sahne oldu. Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu onbinler, ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. İzmirliler, 350 metrelik Atatürk portresini “kutsal bir emanet” gibi özenle tutarak Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na taşıdı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarının seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkılara meydanı dolduran İzmirliler de eşlik etti. Yürüyüşe katılıp İzmirlilerin Ata sevgisine ve coşkusuna hayran kaldığını belirten ünlü sanatçı Haluk Levent, “Ben buraya sanatçı olarak değil görevini yerine getirmesi gereken bir birey olarak katıldım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu organizasyonunun muhteşemliği karşısında da sizleri selamlamak istedim” dedi. Haluk Levent, Kent Orkestrası’nın seslendirdiği “Böyledir bizim sevdamız” adlı türküye de eşlik etti.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Yerli Malı Haftası

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 9.Grup Kulüpleri’nden Alsancak, Dokuz Eylül, Güzelyalı, Kordon ve Varyant Rotary Kulüpleri İzmir Büyükşehir…