Minibüse “kartlı biniş” için ilk adım atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım sistemine minibüslerin de dahil edilmesi için geliştirdiği yeni sistemin pilot uygulamasını Seferihisar’dan başlatmaya hazırlanıyor. İlçedeki minibüsçülerle toplantı yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bizim birinci önceliğimiz, ekmeğinizle oynamamaktır. Belediye olarak toplu taşıma yapan esnafla rekabet etmeyiz” dedi. Sistem uygulamaya başladığında, minibüslerin çalıştığı hattan ESHOT çekilecek. Yolcudan ücret kilometre hesabı ile kesilecek.

Kent içi toplu ulaşım sistemine minibüsleri de entegre etmeye yönelik çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olacak “pilot uygulamayı” Seferihisar’dan başlatmak üzere harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Seferihisar’daki minibüs esnafının davet edildiği tanıtım toplantısına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanısıra İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık ve Seferihisar Minibüsçüler Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Ahmet Acar ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek de katıldı.

“Esnafla rekabet etmeyeceğiz”

Minibüsleri de kartlı biniş sistemine dahil ederek toplu ulaşımda tam entegrasyonu sağlayabilmek için uzun süredir çalıştıklarını  ve formül aradıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “30 yıldır, 50 yıldır bu mesleği yapan esnaf arkadaşlarımız var. Bir kere bizim birinci önceliğimiz, esnafın ekmeğiyle oynamamaktır. Belediye olarak toplu taşıma yapan esnafla rekabet etmeyiz. Bizim görevimiz, kendimizden çok sizin hakkınızı korumaktır. Kafamızı önümüze eğecek iş yapacaksak, zaten biz bu işte yokuz. Bu kentin geçmişinde emeğiniz var. Yarınlarında da bu emeğin, tecrübenin mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Minibüs hattında ESHOT olmayacak

Minibüs esnafına düşündükleri yeni sistemi anlatan ve kafalarına takılan soruları tek tek ve tüm içtenliğiyle yanıtlayan Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:

“Sistemi uygulamaya başladığımızda, minibüslerin çalıştığı hattan ESHOT çekilecek. Yolcudan ücret kilometre hesabı ile kesilecek. Doğru yanlışı kovar, kazançlı iş az kazançlı işi kovar. Biz yeni bir sistem kuracağız. Belediye başkanınız olarak bu sistemi tavsiye ediyorum. Gerekirse yeniden üstünden yeniden geçeriz, karşılıklı fikirlerimizi sunarız ve sistemi daha da geliştiririz.  Ben birçok ilki yaptım, anlaşarak, uzlaşarak yaptım. Bugüne kadar kimsenin burnunu kanatmadım, Allah’a çok şükür kimse de benim burnumu kanatmadı. Çünkü ben her zaman iğneyi kendime batıran adamım.”

Esnaftan teşekkür geldi

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise kente daha iyi bir hizmet verebilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ulaşımda entegrasyon projesi üzerinde çalıştıklarını belirtti. Seferihisar’da bir deneme çalışması yapılacağını söyleyen Mutlu, “Biz bu entegrasyonun yapılmasını istiyoruz” dedi. Seferihisar Minibüsçüler Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Ahmet Acar da, bugüne dek minibüsçü esnafına verdiği destek ve katkılardan dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like