İTO’nun Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener

İzmir Ticaret Odası’nın (İTO) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Mahmut Özgener seçildi. Özgener ilk açıklamasında, “Değişim ihtiyacı sandığa yansıdı ve değişim başladı” dedi.

9 Nisan Pazartesi günü yapılan Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerinde seçilen 174 meclis üyesi 14 Nisan Cumartesi günü Oda binasında yapılan seçimlerde Yönetim Kurulu Başkan, Yönetim Kurulu, TOBB Genel Kurul Delegeleri ve Disiplin Kurulu asil ile yedek üyelerini seçmek için sandık başına gitti. Tek listeyle gidilen seçimlerde Mahmut Özgener, 151 oy ile Odanın 11’inci Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Yönetim Kurulu asil üyeliklerine ise, Eyüp Cemal Elmasoğlu, Ali Osman Öğmen, Abdullah Salkım, İsmail Kahraman, Serdar Gökhan Arıkan, Şenol Aslanoğlu, Mehmet Şahin Çakan, Mert Pala, Oğuz Özkardeş ve Emre Kızılgüneşler seçildi.

TOBB GENEL KURULU DELEGELERİ VE DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise Nuri Çelenk, İsmail Cirit, Levent Bendeş, Ahmet Kaymaz, İzzet Avcı, Bekir Arduçlu, Adil Özyiğit, Şevket Akçay, Osman Tolga Gencer ve Fetullah Yetik seçildi. TOBB Genel Kurul Delegeliklerine ise Akın Kazançoğlu, Hüseyin Sağır, Nihat Dirin, Abdurrahman Aydoğan, Veysel Murat, Özkan Başpınar, Abdülhakim Bingöl, Muzaffer Egi, Gürcan Gümüş, Levent Bendeş, Mehmet Ceylan, Ercan Çelikkaya, Mustafa İduğ, Yaşar Baş, İrfan Erol, Fikret Özkaya, Cihangir Lübiç, Ali Sorgun Özbalcı, Veysi Kubba, Metin Aztekin, Ahmet Selik, Ziya Dağlıer, Emin Melih Çırpar ve Tankut Gülümser seçildi. Disiplin Kurulu Üyeliklerine ise Yılmaz Eroğlu, Kasım Gündüz, Yağız Kaan Kazançoğlu, Salih Demiryürek, İsmail Akdemir ve Reşat Budak seçildi.

DEĞİŞİM BAŞLADI

Seçilmesinin ardından gazetecilere ilk açıklamasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bugüne kadar kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Bir önceki Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’a 26 yıl boyunca Odaya verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür eden Özgener, “ Öncelikle 6 ay önce çıktığımız adaylık sürecinde sona geldik.  Rekor bir oyla seçildiğimi zannediyorum. Değişim ihtiyacı bugün sandığa yansıdı. Artık yeni şeyler söyleme ve ekonomiyi hareketlendirme zamanı geldi. Meclis üyelerimizin teveccühü ile de bugün burada, kent ekonomisine yön verecek “Değişim” başlamış oldu. Bundan sonraki ilk işimiz; birleştirici ve tüm karar süreçlerinde ortak hareket eden bir yönetim anlayışını getirmek olacak. Artık bu bina; tüccarlarımızı, üyelerimizi her türlü risklerden, gelenekselci anlayış ve bireysellikten koruyan bir ‘Kale’ olacak” dedi. Görecekleri samimiyet ve aidiyet duygularını Odayı adeta ikinci evleri gibi göreceklerini ifade eden Özgener, “Artık geçmişi bırakıp geleceğe bakma ve geleceğimizi konuşma zamanı. Herkese eşit mesafede olup her görüşe saygı duyma zamanı. Özetle artık “Değişim” zamanı.  Üyelerimizin verdiği bu yüce görevin başta Odamız olmak üzere kentimize hayırlı olmasını dilerim” dedi. Ekrem Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesini sürpriz olarak görüp görmediğine ilişkin bir soru üzerine Özgener, “Hem sürpriz oldu hem de olmadı” dedi. Özgener, “Biz bu tabloyu 9 Nisan’daki meclis üyeleri seçimlerinden sonra tahmin etmiştik. İlk işimiz yönetim anlayışını ‘Ben’ değil ‘Biz’ mantığıyla değiştirmek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İZTO e-haber

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like