Karşıyaka’da “Atık değerdir” sempozyumu

Hedef “Daha Temiz Karşıyaka”

Daha temiz bir Karşıyaka hedefiyle çalışan Karşıyaka Belediyesi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ve Kent Konseyi ile birlikte “Atık değerdir” sempozyumu düzenliyor. 15-16 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek sempozyumda iki gün boyunca atıkların ayrıştırılarak toplanması başta olmak üzere çevre sorunları konuşulacak.

TÜM OTURUMLAR HALKA AÇIK

Muhtarlar, site yönetimleri ve esnaflar başta olmak üzere tüm halkın sağlıklı atık toplanması konusunda katılımcı olmasını amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, “Atık Değerdir” adlı sempozyumu organize etti. Sempozyumun, israfın önlenmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırmak için toplama sistemlerinin daha düzenli ve uygulanabilir bir temele oturtulması amacıyla düzenlendiği belirtildi. 15 ve 16 Ocak’ta 09.30 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek sempozyuma Zübeyde Hanım Nikah Sarayı ev sahipliği yapacak. Akademisyen, çevre mühendisleri ve alanında uzman isimlerin katılacağı sempozyumun tüm oturumları, halka açık olacak.

ATIK TOPLAMA İŞLEMİ SÜRÜYOR

Karşıyaka Belediyesi olarak Bostanlı ve Atakent’te atıkları ayrıştırarak toplamaya başladıklarını hatırlatan ve bunu yaygınlaştırmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şunları söyledi: “Karşıyaka Belediyesi olarak Ambalaj Atıkları’nın Kontrolü Yönetmeliği’nin
uygulanmasında en önemli bileşenimiz olan Karşıyakalıların katılımını en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyoruz. İlerleyen tarihlerdeki hedefimiz, tüm atıkları kaynağında ayrıştırarak toplamaktır. Bu hedeflerimizi halkımıza anlatma, farkındalık yaratma ve katılımı artırma amacıyla paydaşlarımız
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ve Kent Konseyi ile birlikte sempozyum düzenleme kararı aldık. Tüm Karşıyakalıları, iki gün boyunca Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde görmek istiyoruz. Daha temiz bir Karşıyaka için gelin el ele verelim.”

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like