Kültür & Sanat

Netflix Dizi ve Belgesel Önerisi

LUPİN

Tür: Suç, drama dizileri, kitaplardan uyarlanan diziler

Oyuncular: Omar Sy, Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme

Trajik bir adaletsizlikten yıllar sonra, Assane elmas bir kolye çalarak hesabını ve borcunu kapatmak ister, ancak soygun beklenmedik bir yola girer

BRIDGERTON

Tür: romantik drama dizileri, kitaplardan uyarlanan diziler, dönem dizileri

Oyuncular: Adjoa Andoh, Julie Andrews, Lorraine Ashbourne

Bridgerton ailesinden birbirine sıkı sıkıya bağlı sekiz kardeş, Lora yüksek sosyetesinde aşkı ve mutluluğu arıyor. Julia Quinn’in çok satan romanlarından esinlendi.

The Story of Diana

Tür: Sosyal ve kültürel belgeseller, biyografik belgeseller, Amerikan dizileri

Erkek kardeşi ve onu çok iyi tanıyan diğer kişilerle yapılan röportajlar arayıcılığıyla merhum Prenses Diana’nın dikkat çekici hayatı ile kişisel mücadelelerini keşfedin

Kitaplar

Var Mısın? – Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler

Yazar: Doğan Cüceloğlu

Yayınevi: Kronik Kitap

Sayfa Sayısı: 320

ISBN: 9786057635839

“Gençliğimde gergin, stresli, mutsuz günlerim çok oldu. Kendimi suçlu hissettiğim, değersiz gördüğüm dönemler yaşadım. Şimdi hayatım anlamlı, coşkulu ve şükür duygusuyla dopdolu… Neden? İçinde yaşadığım koşulların iyileşmesinden mi? Geliştirdiğim farkındalıkların sonucu mu?”

Doğan Cüceloğlu

Doğan Cüceloğlu, yalnızca psikoloji kariyeriyle değil, insan hayatına dokunan ve insana dair her hikâyeden şifa çıkarabilen bilgeliğiyle bu coğrafyanın en önemli ilim insanlarından biri. Seksen yılı aşkın ömrünün bir birikimi olarak, şimdi herkesin merak ettiği “hayati” sorulara en samimi cevaplarını sunuyor. Herkes gibi aslında o da hâlâ savaşıyor, keşfediyor, hayata değer katıyor.

Hayatın anlamı nedir?

İnsan kendini nasıl geliştirir?

Umutsuzluk nasıl aşılır?

İçimizdeki öz nasıl ortaya çıkar?

Çevremiz bizi nasıl etkiler?

Kime akıl danışılır?

Yaşam neleri ödüllendirir?

 Zihin nasıl işler?

“Biz” olmak için neler yapılmalıdır? Ömür yolculuğunda neyin önemli olduğunu anlamak, keşif ve merak duygularına sahip çıkmak bir hayatı “kıymetli” kılmak için en önemli meziyetler arasında. Elinizdeki rehber niteliğindeki kitap, yaşamı boyunca bu meziyetlerin peşine düşmüş ve her ânına onları ilmek ilmek işlemiş Doğan Cüceloğlu’nun, Deniz Bayramoğlu ile sohbetlerinden oluşuyor ve herkese şu soruyu soruyor: “Zorluklarla başa çıkmaya, içindeki gücü keşfetmeye

var mısın?”

Pes Etme Mucizeler Yolda

Yazar: Kinsun

Yayınevi: Destek Yayınları

Sayfa Sayısı: 232

ISBN: 9786254410178

Her şeyin bir zamanı var ve her şeyin bir nedeni…
Hayatı kabullen. Her şey olması gerektiği gibi, korkma.

Sen de tam olman gereken yerdesin. Kalpten istediğin şeye ulaşmak için, zihninden geçenleri değil, tam da ihtiyacın olan deneyimleri yaşayacaksın.

Sakin ol. Geç kalmadın. Erken de değil. Kaç yaşında olduğunun bir önemi yok… Kimlerden ileri ya da geri olduğunun da…

Kaç yaşında hissettiğinin, kendini nerede görmek istediğinin ve şu an nerede olduğunun farkında olman mühim…

Yaşaman gerekeni yaşıyorsun sadece. Ne bir eksik ne bir fazla… Bil ki kusursuz bir düzen var senden gayrı.

İlmi ve iradesi dışında yaprağın bile kıpırdamadığı bir yaratan var, hatırla.
Beklentilerinin farkında ol ve onları minnetle değiştirmeyi öğren. Kanaat etmeyi ve şükretmeyi unutma. O vakit göreceksin ki mucizenin kendisisin aslında.

Mucize sensin.

Bilinçaltının Gücü-Zihinsel ve Bedensel İyileşme

Yazar: Joseph Murphy

Yayınevi: Diyojen Yayıncılık

Sayfa Sayısı: 288

ISBN:9786056949500

Bilinçaltının Gücü

Zihniniz, anbean yaşadıklarınızı işleyip kendinizi gerçekleştirme yolculuğunuzda gideceğiniz yönü belirlemenizi sağlıyor. Hatırladığınız tüm anılar atacağınız adımlara yön verirken, hatırlayamadıklarınız veya unuttuklarınız da bu konuda göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir pay kapıyor. İşte bu nedenle kimi insanlar yaşam yolculuklarında başarılarına başarı eklerken, kimisi de tüm çabalarına rağmen hayatının her alanında tökezleyerek ilerliyor. Peki, bilinçaltının sadece rüyaları değil, tüm yaşamı etkilediğini siz daha önce düşünmüş müydünüz?

İrlanda doğumlu Amerikalı yazar Joseph Murphy, ilahi bilimler alanındaki engin birikimi ile okurlarını bilinçaltının gücünü keşfetmeye çağırıyor. Yazarın ilk olarak 1963 yılında yayımladığı Bilinçaltının Gücü kitabı, insan zihnine dair en çok merak edilen soruları yanıtlıyor. Oldukça akıcı bir dille yazılmış olan kitap, kişilerin bilinçaltını doğru şekilde kullanarak maddi ve manevi anlamda neler başarabileceğini şaşırtıcı örneklerle ortaya koyuyor. Bu eşsiz rehber, sunduğu müthiş bilgilerle sizin de hayatınıza yeni bir yön vermenizi ve hayallerini gerçekleştirmenizi kolaylaştıracak!

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Kültür & Sanat

Netflix Dizi ve Belgesel Önerisi Girlboss / Dizi Tür: Komedi, Amerikan dizileri, kitaplardan uyarlanan dizileriYapımı: 2017Oyuncular: Britt Robertson, Ellie…