Helen Doron Erken İngilizce Öğretimi Hızla Yaygınlaşıyor

İngilizce öğreniminde ‘Early English’ olarak dünyada bir devrim yaratan ve İngilizceyi çok erken yaşlarda öğreterek çocuklara ikinci dillerini kazandırmayı amaçlayan Helen Doron Early English ülkemizde de hızla yaygınlaşıyor.

ekran-resmi-2016-10-25-09-48-45

İstanbul ve Ankara’da birçok öğrenim merkezi bulunan Helen Doron Early English’in İzmir’de Alsancak, Bornova, Balçova ve Bostanlı’da dört şubesi bulunuyor.

Balçova İş Bankası evlerinde, iki yıl önce öğrenime başlayan Helen Doron Öğrenim Merkezi’nin kurucusu Ayla Sabuncu;

“Öğrenim merkezimizde çocuklar yaş gruplarına göre ayrılır, bir grupta ortalama beş-altı çocuk bulunur ve grubun seveceği, motive olacağı, hızla algılayabileceği nitelikte hazırlanmış özel oyunlar, şarkılar ve çeşitli aktiviteler ile çocuklara adım adım ikinci dilleri öğretilir” diyor.

Kendisi de bir öğretmen olan Ayla Hanım, öğrenim merkezinde çocuklarla iyi iletişim kurabilen, çok akıcı bir İngilizceye ve pedagoji formasyonuna sahip özel eğitim almış Helen Doron öğretmenlerini görev yaptığını, bu metotta çocuğun okuma yazma bilmeden hatta henüz konuşmaya bile başlamadan İngilizce öğrendiğini belirtiyor.

Bildiğiniz gibi, ülkemizdeki İngilizce öğretiminin yetersiz olduğu artık her kesim tarafından daha fazla gündeme getiriliyor. Aslında bunu bilmek için bir uzman olmaya da gerek yok, hepimiz görüyoruz,  bir öğrencimiz ortalama 12 yıl İngilizce dersi alıyor ama ne anlayabiliyor ne de konuşabiliyor. Sonucunda ise çocuklarımız dünya ile entegre olamıyor,  iletişim kuramıyor, iş hayatında problemler yaşıyor.  Hatta 44 ülkede yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’nin El Salvador, Guatemala, Endonezya ve S. Arabistan gibi ülkelerin bile gerisinde kaldığı, sadece Kazakistan’ı geçerek 43. Sırada yer aldığı görülüyor. OECD’nin öğrencileri değerlendirme programı PISA verilerine göre de Türkiye’deki İngilizce performansı genel eğitim performansının bir hayli altında.

sectik-0017-helend

İngilizce performansları yüksek olan ülkelerde İngilizce eğitimine çocukların eğitim hayatlarının başında veya daha öncesinde başlanıyor. Türkiye’de ise yabancı dil öğretimi 4. sınıfta ve sınıf öğretmenleri gibi erken dil öğretiminde uzman olmayan öğretmenler tarafından yapılıyor. Uzmanlar daha ileri yaşlarda İngilizce öğrenmenin çok zor olduğunu, daha fazla zamana ve uğraşıya ihtiyaç gösterdiğini, üniversite döneminde ise İngilizce öğrenilemeyeceğini, üniversitede ancak uzmanlık konusu çerçevesinde İngilizce eğitim yapılabileceğini söylüyorlar.

Türkiye’nin bu sorununa çare arayan eğitimciler, klasik öğretim sistemlerinin dışında, dünyanın değişik ülkelerinde çok başarılı neticeler veren bir metodu ülkemizde de uygulamaya başladılar. Erken İngilizce (Early English) olarak adlandırılan bu metot bundan 26 yıl önce İngiltere’de dil bilimci Helen Doron tarafından geliştirildi ve yaygınlaştırılmaya başlandı. Bu metodun temelinde, İngilizcenin, tıpkı ana dilinin öğrenildiği gibi öğretilmesi bulunuyor.

ekran-resmi-2016-10-25-09-48-32

Balçova Helen Doron Öğrenim Merkezi kurucusu Ayla Sabuncu, 36 ülkede 700’ün üzerinde öğrenim merkezi bulunduğunu belirterek çocuklarına ana dili düzeyinde İngilizce öğreterek onlara güvenilir bir gelecek hazırlamak isteyen tüm anne babaları, çocuklarıyla birlikte ücretsiz bir tanıtım dersine davet ederek eğitim metodunu ve öğretmenleri yakından tanımaya çağırıyor.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Organik Üretim

Ülkemizde gelecek nesillerin ve sizlerin sağlığı açısından en önemli konulardan biri organik üretim yani organik tarım olacaktır. Normal…