Doğumda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası avantajı

Her kadının hayali bir gün anne olmaktır. Bu hayal elbette bir kadına en güzel duyguları yaşatırken, beraberinde bir çok endişeyi de getirir. Hamilelik öncesi, hamilelik ve doğum süreci başlı başına planlanması gereken bir süreçtir. Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi, sağlık hizmetlerinde maliyetlerin artmasıyla birlikte daha çok talep edilir hale gelmiştir. 

önemlidir. Seçeceğiniz hastane ve doğum şeklinize göre; doğum maliyetleri 3.000 TL – 30.000 TL arasında değişiklik göstermektedir ve bu fiyatlara hamilelik süreciniz boyunca yapılacak muayene ve tetkik giderleri dahil değildir. Her anne adayı en iyi hastanede en iyi doktorun gözetiminde bu süreci tamamlamak ister fakat aile bütçesi her zaman bu isteklere cevap vermez.

Tam da bu noktada “tamamlayıcı sağlık sigortası doğumu karşılar mı?” sorusu aklınıza gelebilir. Doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası bir çok ailenin imdadına yetişir. Tamamlayıcı sağlık sigortası SGK destekli olduğu için, özel sağlık sigortalarına göre yıllık prim ücretleri daha düşüktür. 

Tamamlayıcı sağlık sigortası hamile kadınlar için 2 ayrı ürün sunmaktadır. Gebelik durumu gerçekleşmiş olan kişiler için 2 can tamamlayıcı sağlık sigortası önermekteyiz. gebelik durumu olmayan ve doğum zamanını planlayanlar için ise farklı alternatifler söz konusudur.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında, yatarak ve ayakta tedavi teminatı almak şartı ile 18 yaş ve üzerindeki kadın sigortalılar doğum teminatı alabilir. Normal doğum, sezaryen doğum, doğum ve hamilelik komplikasyonları ile ilgili yatarak yapılan tüm tedavilere ait giderler poliçede belirtilen doğum teminatı limit ve ödeme yüzdesi kapsamında karşılanır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası hamilelik ile ilgili; periyodik doktor muayeneleri, gebelik öncesi TORCH tetkiki ve gebelik sırasında gerçekleşen takip ve tetkikler, ayakta tedavi limitinize ek 10 adet gebelik rutin kontrolleri ile sınırlıdır.

Doğum teminatı poliçeye eklenirken ön koşul sigortalının gebe olmamasıdır. Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı alındıktan sonra sigortalıya 12 ay boyunca bekleme süresi uygulanacaktır. Yani 12 ay boyunca sigortalı doğumunu gerçekleştirmemelidir. Doğum teminatı kapsamındaki tüm giderler bu teminatın bir önceki yıl da seçilmesi kaydıyla geçerli olup, teminata ilişkin giderler, seçildiği ilk yıl kapsam dışındadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Doğum Yapabileceğiniz Bazı Hastaneler

Sigorta şirketlerinin doğum için anlaşmalı olduğu hastaneler vardır. Gebelik rutin kontrolleriniz, tahlilleriniz, tetkikleriniz ve doğumunuzu sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu hastanelerde yapabilirsiniz. Sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu güncel hastane listesine, sigorta şirketlerinin internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.

tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Konular

  • Her sigorta şirketinin doğum paketi için uyguladığı bekleme süresi vardır. Belirlenen bekleme süresinden önce oluşan gebeliklerle ilgili giderler doğum sigortası kapsamında karşılanmaz. 
  • Doğum teminatı yatarak tedavilerde limitsizdir ve masraflarınız %100 karşılanır. Fakat doğum teminatı ayakta tedavi teminatı alınması koşulu ile verildiğinden muayene ve tetkikler sigorta şirketlerinin belirlediği adet ile sınırlıdır.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi, tercih etmiş olduğunuz sigorta şirketinin anlaşmalı hastanelerinde geçerlidir
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı normal ve sezaryen doğumu teminat altına alır. Burada dikkat etmeniz gereken konu doğumunuz da tercih edeceğiniz anestezi türüdür. Çünkü tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı SGK’ya göre belirlenir. Bu durumda normal doğum da epidural anestezi masrafı karşılanırken sezaryen doğumda epidural anestezi masrafları karşılanmayabilir
  • Doğum teminatı sadece hamilelik sürecini ve doğum eylemini teminat altına alan bir sigortadır. Yıllık olarak düzenlenir. Bu durumda yanılmamanız adına teminat dışı kalan durumları bilmeniz önemlidir.
    • Kısırlık tanı, tetkik tedavi ve komplikasyonlarına ait giderler  ile kısırlıkla bağlantılı yapılan ameliyatlara ait giderler,
    • Düşük araştırılması ve gebelik öncesi kontrol amaçlı yapılan tetkikler,
    • Doğum kontrol ilaçları, isteğe bağlı kürtaj, rahim içi araç takılması (spiral gibi), vazektomi, tüp ligasyonu gibi doğum kontrol yöntemlerine ait giderler,
    • Cinsiyet değiştirme ameliyat ve tedavileri, cinsel işlev bozuklukları, peyroni hastalığı ile ilgili tüm tetkik ve tedaviler,
    • Kordon kanı alımı ve saklanması ile ilgili her türlü gider, kök hücre ve embriyo klonlanması, nakli ve bu yöntemler kullanılarak yapılan tedaviler ile saklama ve transferine ait giderler (kanser tanısıyla yapılan kemik iliği nakilleri hariç), teminat dışıdır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi Fiyatları

Hamilelik ve doğum süreciniz ile ilgili kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız, doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası sizin için oldukça avantajlıdır. Size özel hazırlanmış tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi fiyatlarını görmek ve teklif almak için bizi aramanız yeterlidir. Hayatınızdaki en önemli süreci yalnız geçirmek istemiyorsanız ve karşılaşacağınız sorunlarla tek başınıza mücadele etmek istemiyorsanız, doğum sigortası alanında uzman ekibimiz her zaman yanınızda olacaktır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Seyre Doyulmuyor…

Seyre Doyulmuyor… Mustafa Kemal Sahil Bulvarı gökkuşağı gibi..   İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Tramvayı’nı tamamlayarak hizmete almasının ardından…